Εκτός ελέγχου διαμορφώνεται η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε  μετωπική σύγκρουση σε επίπεδο ηγεσίας του κόμματος. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον νυν και πρώην Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα καλά κρατεί με τα στελέχη του κόμματος να διαλέγουν στρατόπεδο και να τάσσονται με δηλώσεις τους, υπέρ του ενός ή του άλλου, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάζει την προσεχή Κυριακή, 7 Ιουλίου.

Ως κάλεσμα να μπει τέλος στα παιχνίδια ερμηνεύουν τη μεταμεσονύχτια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στενοί του συνεργάτες.

O Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο OPEN, ανέφερε: «Ο Κασσελάκης κάλεσε τον Τσίπρα να υπερασπιστεί το κόμμα. Να αφήσουμε όλοι τα παιχνίδια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το νοσηρό κλίμα».

Ο Γιάννης Βουλγαράκης, συντονιστής του οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη της Κεντρικής Επιτροπής θα προχωρήσει ενωμένος και με αδιαμφισβήτητο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη».

Επικριτική στάση από  τους 87

Την ίδια ώρα επικριτικά απέναντι στην πρόσκληση πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη στέκονται στελέχη της ομάδας των 87.

Ο Διονύσης Καλαματιανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, επισήμανε: «Δεν αμφισβητούμε τον πρόεδρο. Είναι δυνατόν να τα λέμε αυτά για τον Αλέξη Τσίπρα;».

Θεοχαρόπουλος: Ο Κασσελάκης αν δεν έχει ήδη παραιτηθεί, θα πρέπει να το κάνει

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος του Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ,μιλώντας στο Σκάι, δήλωσε ότι ήταν χυδαιότητα το θέμα των διαρροών είτε το έπραξε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, είτε στενοί του συνεργάτες, καθώς και ότι υπάρχει πλούσιο λεξιλόγιο για να χαρακτηριστεί η ενέργεια αυτή.

Προσφυγή στη βάση του κόμματος, τα μέλη και τους φίλους ζήτησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο Κασσελάκης εάν δεν έχει παραιτηθεί ήδη, θα πρέπει να το κάνει», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι η βάση θα πρέπει να μιλήσει για όλα. «Οφείλει να οδηγήσει τον χώρο, την παράταξη, να αποφασίσει για όλα τα γεγονότα. Ο ίδιος θέτει ζήτημα, δεν το θέτω εγώ», ανέφερε σχολιάζοντας τις αναρτήσεις του το βράδυ της Παρασκευής, λέγοντας ότι δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει. «Μου φάνηκε παραληρηματικό», είπε, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αυτό που δεν ερμηνεύονται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να παίζουμε με αναρτήσεις από τις ΗΠΑ για την τύχη αυτού του κόμματος. Απαιτείται σοβαρότητα» τόνισε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι πριν ένα χρόνο, σαν σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος. «Αντί να πάμε μπροστά, χάσαμε άλλες 3 ποσοστιαίες μονάδες και 350.000 ψήφους. Δεν μπορεί να είναι θετικό αποτέλεσμα», επισήμανε, σχολιάζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης μίλησε για 9%, το οποίο πήγε στο 15%. «Σε αυτές τις εκλογές πήραμε χαμηλότερο ποσοστό. Δεν είπε κανείς ότι ο στόχος ήταν το 10%», είπε.

Επικριτικός εμφανίστηκε και με τη λειτουργία του κόμματος και με την έλλειψη συλλογικών διαδικασιών, αφού όπως είπε, επί έξι μήνες τα όργανα δεν συνεδρίασαν. Μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης μετέβη στις ΗΠΑ και από εκεί έγινε «το κλείσιμο της Αυγής, έχουμε αποφάσεις πολιτικών αποπομπών, τρίτο και κυριότερο η ανάρτηση για τα “μαύρα χρήματα” και τέταρτο, αυτό που έγινε χθες το βράδυ».

Αιχμές άφησε και για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα όργανα δεν γνωρίζουν τους λόγους του ταξιδιού του. «Άγνωστοι οι λόγοι. Πάει γιατί θέλει λέει να φτιάξει ένα ίδρυμα το οποίο δεν έχει γίνει επισήμως. Πάρα πολύ παράξενα. Αυτό το οποίο έγινε χθες ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η μόνη διέξοδος είναι η βάση.

Τεμπονέρας: Ο ίδιος ο Κασσελάκης αμφισβητεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη άφησε ο Διονύσης Τεμπονέρας, που παραιτήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φοβάμαι ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις χθεσινές του δηλώσεις», ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 7 Ιουλίου θα υπάρξει κάποια κίνηση αμφισβήτησης, ο κ. Τεμπονέρας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη».

Ο κ. Τεμπονέρας αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την επιστολή των 87 βουλευτών και στελεχών, αποδίδοντας την κύρια ευθύνη στην ηγεσία.

«Φοβάμαι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», είπε, καταλογίζοντας στην ηγεσία αδυναμία ανάγνωσης του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών. «Η ηγεσία του συριζα φέρει το κύριο μερίδιο ευθύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το θερμόμετρο στο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δείχνει θερμοκρασίες καύσωνα τουλάχιστον μέχρι την Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την επόμενη Κυριακή.