Το debate ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς. Η κριτική που δέχεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι σφοδρή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν την αντικατάστασή του άμεσα.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Σκοτ Γουιντμέγερ στο Βήμα. Ο διευθυντής στρατηγικής επικοινωνίας και σύμβουλος σε καμπάνιες Δημοκρατικών υποψηφίων θεωρεί ότι θα χρειαστεί να περάσουν δυο εβδομάδες έως ότου αποκρυσταλλωθεί αν τελικά θα αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα ο εμφανώς καταβεβλημένος και με κενά σκέψης στην τηλεμαχία στο στούντιο του CNN Αμερικανός πρόεδρος.

Πάντως, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη επιρροή στους Δημοκρατικούς έσπευσε να στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν. Ο λόγος για τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ναι μεν αναγνώρισε ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος είχε μια «κακή» επίδοση στο ντιμπέιτ, ωστόσο συνεχίζει να τον υποστηρίζει.

«Υπάρχουν και κακές βραδιές στα debate. Πιστέψτε με, το ξέρω», έγραψε ο Ομπάμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Ωστόσο οι εκλογές αυτές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που έχει παλέψει όλη του τη ζωή για τους απλούς ανθρώπους και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», αναφέρει ο Ομπάμα στην ανάρτησή του προσθέτοντας: «Η χθεσινή νύχτα δεν το άλλαξε αυτό».