Νέα ώθηση στη δικαστική έρευνα για τις αιτίες της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη  θα δώσει ο εντοπισμός του κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας  σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το κοντέινερ αναζητούσαν τόσο οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες όσο και ο εφέτης ανακριτής που διενεργεί τη σχετική ανάκριση για τα Τέμπη και τελικά εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η μεταφορά στο Κουλούρι

Ο εφέτης ανακριτής που διενεργεί τη δικαστική έρευνα έχει ζητήσει από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας το κοντέινερ να μεταφερθεί με ασφάλεια, σήμερα κιόλας, στο Κουλούρι όπου είναι συγκεντρωμένα και τα υπόλοιπα πειστήρια από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Νέοι εμπειρογνώμονες

Σύμφωνα με το ertnews.gr,  την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να  οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να εξεταστούν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και η επιβατική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία και μέχρι σήμερα δεν είχα καταστεί δυνατό να εντοπιστεί.