Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως.

Μάλιστα, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να μην προσεγγίζει την παθούσα, δημοσιογράφο και να μην επικοινωνήσει μαζί της με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στον δημοσιογράφο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίκη είχε αναβληθεί για σήμερα (28/6) μετά από αίτημα του συνηγόρου του δημοσιογράφου, ο οποίος παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Η σύντροφός του, επίσης, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ κατήγγειλε ότι την χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής (23/6), αλλά η καταγγελία έγινε την Τετάρτη (26/6) από τη δημοσιογράφο στη ΓΑΔΑ και ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο δημοσιογράφος, λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό, πήγε κανονικά να κάνει βάρδια στο σάιτ που δούλευε. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Όταν μάλιστα έγινε γνωστή η είδηση οι συνάδελφοί του τον καλούσαν να κάνει ρεπορτάζ και να μάθει ποιος ήταν ο δημοσιογράφος, να κάνει δηλαδή ρεπορτάζ για… τον εαυτό του!

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 45χρονος, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγο και μητέρα των δύο παιδιών του, ήταν στο σπίτι της νυν συντρόφου του στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Mega, εκείνο το βράδυ το ζευγάρι λογομάχησε έντονα, με την κατάσταση να ξεφεύγει και την 30χρονη να καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό της.

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά. Πήγα στο ΚΑΤ και στη 01:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε να μου στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα ενώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο. Μου έλεγε ότι είναι κάτω από το σπίτι μου και ότι θέλει να μου μιλήσει», ανέφερε η 30χρονη καταγγέλλουσα.

Οι γιατροί στο ΚΑΤ εντοπίζουν κάκωση στην γνάθο. Ωστόσο, η 30χρονη δεν προσφεύγει στις αρχές, φοβούμενη –όπως είπε- τον διασυρμό.

«Την Κυριακή προς Δευτέρα επισκέφτηκε τραυματισμένη το νοσοκομείο ΚΑΤ. Αμέσως την εξέτασαν γναθοχειρουργοί, της περιποιήθηκαν τα τραύματα και είδαν ότι έπασχε από διαταραχή σύγκλισης της γνάθου. Είναι υποχρεωμένος ο γιατρός όταν διαπιστωθούν σοβαρά αντικειμενικά ευρήματα, να πάρει τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Δεν γνωρίζω εάν ο γιατρός πήρε ή όχι την αστυνομία», ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.