Θέση στην υπόθεση του κλεισίματος της «Αυγής» πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Από το περιβάλλον του σχολίασαν της διαρροές που υπήρξαν από την Κουμουνδούρου σχετικά με επιστολή που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Σε αυτήν του ζητούσε να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση της ιστορικής εφημερίδας, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. Από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα επεσήμαναν ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται στο εξωτερικό και έκαναν λόγο «χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα». 

Συγκεκριμένα επισημαίνουν: «Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».