Και ενώ ο χρόνος για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ μετράει πλέον αντίστροφα, στη Χαριλάου Τρικούπη μεγάλη κουβέντα σήκωσαν οι τέσσερις απευθείας αναθέσεις του δήμου Αθηναίων προς μια πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ, μια πρώην βουλευτή του κόμματος και δύο ακόμα ανθρώπους που έχουν «επαφές» με την παράταξη.

Την ώρα που οι διεργασίες στο ΠαΣοΚ βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, η πρώτη μπόρα για τον Χάρη Δούκα ξέσπασε με την αποκάλυψη της απευθείας ανάθεσης ύψους 30.000 ευρώ του Δήμου Αθηναίων στην Κατερίνα Μπατζελή για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην αναπτυξιακή του εταιρεία του Δήμου, δεδομένου ότι η κα. Μπατζελή ήταν από τους πρώτους που έθεσαν ζήτημα αλλαγής ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη, η κ. Μπατζελή ανακοίνωσε ότι σε αυτή την «περίεργη φάση κομματικών εξελίξεων» επιλέγει να μην υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action 24, είπε: «Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, πάρα πολλά χρόνια δουλεύω στην αγορά με μεγάλες εταιρείες και δεν ήμουν ποτέ μισθωτή, σε κανέναν δημόσιο φορέα. Εγώ λοιπόν, μέσα στην πολιτική ευαισθησία που με διακρίνει και μη θέλοντας να εμποδίσει το έργο του κυρίου Δούκα , δηλώνω δημοσίως ότι δεν θα υπογράψω αυτή τη σύμβαση. Είναι η απάντησή μου, γιατί με θίγει πολιτικά, δεν έχω συνδέσει ποτέ την επαγγελματική μου καριέρα με την πολιτική».

Ακολούθησαν οι αποκαλύψεις για άλλες τρεις συμβάσεις συνολικού ύψους 67.884 ευρώ που αφορούν την πρώην βουλευτή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ, Αφροδίτη Παπαθανάση, την Νικόλ – Αικατερίνη Δημητρακοπούλου και την Αγγελική Βοσδογάνη, κόρη του Νίκου Βοσδογάνη, επί χρόνια στενού συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Η απάντηση του Δήμου

Κύκλοι του Δήμου Αθηναίων έδωσαν απάντηση για τις συμβάσεις που υπεγράφησαν το τελευταίο διάστημα και προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο Δήμος Αθηναίων τόνισε μεταξύ άλλων πως «με μία σειρά κακόβουλων δημοσιευμάτων επιχειρούν κάποιοι να πλήξουν τον Δήμο της Αθήνας, εργαζομένους του και εν τέλει την προσπάθεια του Δήμου να παράγει έργο προς όφελος των Αθηναίων», ενώ, επεσήμανε ότι «η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας επιλέγει τους συνεργάτες της, με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη τους».

«Επέλεξε και θα συνεχίσει να επιλέγει στελέχη με γνώσεις, ικανότητες και εμπειρία, και όχι με βάση σε ποιο κόμμα ανήκουν και τί ψηφίζουν. Οι νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούμε είναι αυτές που υιοθετούνται σε όλους τους Δήμους της χώρας για συνεργάτες και συμβούλους της διοίκησης», τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:«Γι’ αυτό άλλωστε μεταξύ των συνεργατών του Δήμου, είναι άξια στελέχη που εργάστηκαν επιτυχώς, δίπλα και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καμίνη, τον Κώστα Μπακογιάννη, άνθρωποι που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, και στενοί διαχρονικοί συνεργάτες του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη».