Ανασχηματισμό και στα κομματικά όργανα της ΝΔ, ζητεί εμμέσως πλην σαφώς κι η Γραμματέας του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα. Ζητεί, όπως πληροφορείται ο ΒΗΜΑτοδόης, ενίσχυση του ρόλου των βουλευτών στους εσωκομματικούς μηχανισμούς και αποτελεσματικότερη λειτουργία της ιστορικής παράταξης. Αυτά τα δύο ακούγεται ότι αποτελούν προτεραιότητες για τη γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Μαρία Συρεγγέλα.

Και όλα αυτά με τις ευχές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας -που διήρκησε αρκετές ώρες, δίνοντας χώρο σε όλες τις απόψεις να ακουστούν- ο έτερος βουλευτής Γιάννης Οικονόμου πήρε τον λόγο και εμμέσως πλην σαφώς τόνισε την ανάγκη η γραμματέας να ηγηθεί μιας σειράς ουσιαστικών αλλαγών στην Πειραιώς. Οι αλλαγές αυτές έρχονται σε συνέχεια των προεκλογικών περιοδειών που πραγματοποίησε η γραμματέας με διαφορετικά κλιμάκια σε όλη τη χώρα αλλά και συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα στα κεντρικά της ΝΔ από την ημέρα που ανέλαβε.

Ανασχηματισμός και στους γενικούς γραμματείς

Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ότι υπάρχουν γενικοί γραμματείς «βασιλικότεροι του υπουργού», που δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα σε βουλευτές, ο Πρωθυπουργός αμέσως απάντησε λέγοντας πως άρχισε η αξιολόγηση και των γενικών γραμματέων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης,  θα υπάρξουν αλλαγές και μετακινήσεις και αυτή τη φορά θα προτιμηθούν κομματικά στελέχη και όχι στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρoυς που προσχώρησαν στη ΝΔ.