H βρετανική φίρμα αποκαλύπτει το επόμενο συλλεκτικό λόγω εξαιρετικά χαμηλού τιράζ παραγωγής (μόλις 38 μονάδες) με την μορφή –τι άλλου;- ενός υψηλών επιδόσεων sportscar ονόματι Valiant το οποίο δείχνει να δοξάζει το παρελθόν τόσο της Aston Martin όσο και της αυτοκίνησης με πολλούς τρόπους.

Ο πρώτος είναι η σχεδίασή του που ναι μεν θυμίζει αρκετά την εξίσου συλλεκτική Valour, αλλά υιοθετεί μια πιο επιθετική αισθητική που παραπέμπει συνειρμικά σε πίστα αλλά με ένα throwback τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές της αυτοκίνησης.

Αυτονόητα τα συστατικά της σχεδίασης όπως το εξαιρετικά προτεταμένο μπροστινό splitter, o αεροδυναμικός διαχύτης και τα ιδιάζοντα από αεροδυναμικής πλευράς, κατώτερα πλευρικά τμήματα είναι εμπνευσμένα από την τεχνογνωσία που έχουν αποκομίσει οι Βρετανοί από την απολύτως σύγχρονη εμπλοκή τους στην F1.

Στο πίσω τμήμα διακρίνεται η σταθερή αεροδυναμική πτέρυγα και χαμηλότερα οι τέσσερις λευκές κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο που συνδυαστικά και τον υπόλοιπο σχεδιασμό της πίσω όψη και τις λεπτομέρειες όπως τα φώτα συνηγορούν στην νοσταλγική αισθητική.

Την εικόνα της συμπληρώνουν νέοι τροχοί 21 ιντσών από μαγνήσιο οι οποίοι είναι κατά 14 κιλά ελαφρύτεροι σε σχέση με τους αλουμινένιους της Valour και συνδυάζονται με ζάντες σχεδιασμένες σύμφωνα με τις επιταγές της αεροδυναμικής, αλλά και εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ψύξη στα θηριώδη carbon κεραμικά δισκόφρενα.

Η Aston Martin έχει αναδιαμορφώσει την διάταξη της ανάρτησης, αξιοποιώντας ένα σετ αμορτισέρ ρυθμιζόμενων βαλβίδων Multimatic ASV που συνδυαστικά με το βελτιωμένο σύστημα ελέγχου προσφέρει στην Valour ένα ευρύτερο φάσμα διαμόρφωσης σε συνδυασμό και με τα επίσης ανασχεδιασμένα, ειδικά για την περίσταση του μοντέλου,  προγράμματα οδήγησης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο πολλάκις γνώριμος για την Aston Martin V12 κινητήρας των 5,2 λίτρων με σύστημα διπλής υπερτροφοδότησης ο οποίος αποδίδει 745 ίππους και 753 Nm ροπής. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ισχύς μεταδίδεται με την συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίου. Όπως και στην Valour οι αλλαγές πραγματοποιούνται μέσω ενός λεβιέ από αλουμίνιο με ορατό μηχανισμό. Συνολικά το εσωτερικό επενδύεται από δέρμα alcantara και λεπτομέρειες από αλουμίνιο και ανθρακόνημα, υλικό από το οποίο κατασκευάζονται επίσης και τα καθίσματα.