Δολοφονική επίθεση από μία ομάδα δέκα ανδρών σε πάρκο της Γερμανίας δέχθηκε ο 20χρονος Ελληνογερμανός Φίλιππος Τσάνης.

Ο άτυχος νέος κατέληξε την Τρίτη 25/6 φέροντας βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο πατέρας του συντετριμμένος περιγράφει στην κάμερα του Live News τα δραματικά λεπτά της επίθεσης στον γιο του, ενός παιδιού που -όπως λέει- δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν.

«Εκείνη την ώρα πέρασε μία ομάδα, 10 άτομα τους είδανε και αμέσως χωρίς λόγο άρχισαν να τους δέρνουν. Ο γιος μου τους είπε παιδιά σταματήστε φύγετε, αφήστε μας στην ησυχία μας», είπε ο πατέρας του θύματος.

Ο Φίλιππος είχε αποχωρήσει από εκδήλωση αποφοίτησης και μαζί με τον καλύτερό του φίλο περπατούσαν αμέριμνοι στον δρόμο. Δέκα άνδρες εμφανίστηκαν μπροστά τους και φαίνεται αρχικά να λογομάχησαν. Τα αίματα όμως άναψαν γρήγορα και άρχισαν να χτυπάνε και τα δύο νεαρά παιδιά.

«Τον πλακώσανε στο ξύλο εκείνη την ώρα και από τα 10 άτομα έτρωγε κλωτσιές στο κεφάλι».

Ένας από την παρέα φαίνεται να χτυπούσε με εμμονή τον άτυχο 20χρονο. Ο Φίλιππος είχε πέσει στο έδαφος, με τον δράστη να του επιτίθεται με δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του.

«Τον πήγαν απευθείας στο νοσοκομείο, εκεί κατάλαβαν ότι το κεφάλι είχε πολλά τραύματα. Του έκαναν μαγνητική. Εκεί είδαν ότι έχει γεμίσει υγρά και αίμα το κεφάλι του, ήταν τόσο δυνατή η πίεση που δεν έδωσαν ούτε 1% να ζήσει. Τον κρατούσαν ζωντανό μέχρι την Δευτέρα με σωληνάκια».

Σεσημασμένος ο δράστης

Ο άνθρωπος που προκάλεσε τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον άτυχο Φίλιππο δεν άργησε να πέσει στα χέρια των γερμανικών Αρχών.

Πρόκειται για έναν 18χρονο σεσημασμένο με καταγωγή από την Συρία, με γερμανικά μέσα να αναφέρουν πως η οικογένειά του φαίνεται να εμπλέκεται με τον ISIS.