Η Τουρκία βρίσκεται στην επόμενη φάση του EURO, μετά το 1-1 με την Τσεχία, η οποία μένει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Η Τσεχία που έψαχνε μόνο την νίκη, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αναζητώντας το γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε σπουδαίες φάσεις, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλή ένταση. Οι μόνες προϋποθέσεις δημιουργούνταν μόνο μέσα από στημένες φάσεις εκατέρωθεν.

Ο Μπαράκ είχε παίξει 22′ λεπτά συνολικά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο φετινό EURO και στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός χρειάστηκε περίπου τόσο χρονικό διάστημα για να πάρει 2 κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο ματς.

Στο 45ο λεπτό, μετά από πανέμορφη ατομική ενέργεια του Χλόζεκ, ο Γιουράσεκ βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Γκιουνόκ, ο οποίος έκανε σωτήρια επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Τουρκία να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί την εστία του Στάνιεκ, με δύο προσπάθειες στα πρώτα δύο λεπτά. Η Τσεχία αναγκάστηκε, λόγω αριθμητικού μειονεκτήματος, να πάρει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, ψάχνοντας να απειλήσει είτε σε αντεπιθέσεις με γρήγορο τρανζίσιον είτε από στημένες φάσεις.

Στο 50ο λεπτό κι έπειτα από φάση διαρκείας, το μεγάλο αστέρι της Τουρκίας και αρχηγός της ομάδας, Χακάν Τσαλχάνογλου, με απίστευτο δεξί σουτ, έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Στάνιεκ, ανοίγοντας το σκορ. Στην αμέσως προηγούμενη φάση, ο Στάνιεκ είχε κάνει απίστευτη απόκρουση και είχε τραυματιστεί σοβαρά στον δεξί του ώμο και αντικαταστάθηκε από τον Κοβάρ αμέσως μετά την φάση του γκολ.

Η απάντηση της Τσεχίας ήρθε 17 λεπτά αργότερα, όταν σε μία αμφιλεγόμενη φάση, ο Σούτσεκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκιουνόκ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από μπαλιά στην περιοχή, ο τερματοφύλακας της Τουρκίας βγήκε να μπλοκάρει την μπάλα, όμως τον παρεμπόδισε, νόμιμα σύμφωνα με διαιτητή και VAR, ο επιθετικός των Τσέχων, Τσόρι, ο οποίος σούταρε με τον Ακαϊντίν να διώχνει πάνω στην γραμμή. Το ριμπάουντ πήρε ο Σούτσεκ, ο οποίος σκόραρε το παρθενικό του τέρμα σε τελική φάση EURO.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να μονομαχούν, κυριολεκτικά, καθώς έγιναν πάρα πολλά φάουλ εκατέρωθεν. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Τοσούν σε μία αντεπίθεση «τελείωσε» το παιχνίδι, κάνοντας το 1-2 και διαλύοντας τα όνειρα των Τσέχων.

Μετά την λήξη του παιχνιδιού υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο ομάδων, με τον διαιτητή να βγάζει κόκκινη κάρτα σε σταφ των δύο πάγκων.