Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανακοινώθηκε η συνέχιση του προγράμματος ΤΕΒΑ και η διασφάλιση των απαραίτητων ευρωπαϊκών πόρων για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών στην Κεντρική Μακεδονία. Μέσω αυτών των δομών παρέχεται υποστήριξη σε ευάλωτους πολίτες, ενώ συζητήθηκε και η πορεία των πρωτοβουλιών για το δημογραφικό ζήτημα.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε την πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το δημογραφικό, την οποία έχει καταθέσει στο Υπουργείο. «Συζητήσαμε σήμερα με την Υπουργό μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, που αποδείχτηκε πολύτιμο στην κοινή προσπάθεια Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, θα επεκταθεί και τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, οι πόροι που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες είναι αυξημένοι, διασφαλίζοντας ότι κανένας συμπολίτης δεν θα μείνει μόνος και όλοι θα έχουν την κοινωνική προστασία που αρμόζει σε μια αναπτυσσόμενη και προοδευτική Ελλάδα. Ανακοίνωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία των 150 κοινωνικών δομών που παρέχουν υπηρεσίες σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι «στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ περίπου 55.000 ωφελούμενοι θα υποστηρίζονται στην καθημερινότητά τους με είδη πρώτης ανάγκης». Υπογράμμισε τη συνεργασία με την Περιφέρεια για τη συνέχιση λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών και δομών πρόνοιας, καθώς και την κοινή προσπάθεια για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Η κ. Δερμεντζοπούλου, από την πλευρά της, ανέφερε ότι συζητήθηκαν ζητήματα υποστήριξης ατόμων με αναπηρία, παιδικής προστασίας και τρίτης ηλικίας, καθώς και η αντιμετώπιση της φτώχειας μέσω του ΤΕΒΑ. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη συνεργασία με την κ. Ζαχαράκη και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες.

Η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε την κοινή δέσμευση της κυβέρνησης και των περιφερειών να ενισχύσουν τις κοινωνικές δομές και να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας μας.