Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ενέκρινε 15 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 8.358.436,84 ευρώ, κατόπιν συμπληρωματικής κατανομής χρηματοδότησης. Οι αποφάσεις έγκρισης αφορούν στην υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων βάσει του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/22, που καλύπτουν τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.

Τα εγκεκριμένα σχέδια εντάσσονται στον α’ κύκλο του καθεστώτος «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, με συνολική ενίσχυση που ανέρχεται σε 5.219.442,98 ευρώ.

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι η επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης αξιοποιεί τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης. «Τα 15 νέα επενδυτικά σχέδια θα ενδυναμώσουν την περιφερειακή αναπτυξιακή προοπτική, ενισχύοντας τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του νησιού μας, εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στην υλοποίηση νέων βιώσιμων επενδύσεων στο νησί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με την υπογραφή των νέων επενδυτικών σχεδίων, η Περιφέρεια Κρήτης στοχεύει στη συνεχή ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για βιώσιμες επενδύσεις.