Για ασήμαντη αφορμή ξεκίνησε χθες το μεσημέρι (26/6) η αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού, που κατέληξε με έναν νεκρό και έναν τραυματία.

Το επεισόδιο έγινε στην Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται κρατούνται βαρυποινίτες, καταδικασμένοι κυρίως για ανθρωποκτονίες.

Η διαμάχη μεταξύ των κρατουμένων έγινε για τη ζέστη και τη θερμοκρασία του κλιματιστικού. Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τούς είπαν να μπουν στα κελιά τους, κάποιοι αντέδρασαν και ξεκίνησε η ένταση. Τότε ο ένας από αυτούς, ένας ισοβίτης από την Αλβανία, πήρε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και σκότωσε έναν 35χρονο, ενώ τραυμάτισε και έναν 45χρονο Κοσοβάρο συγκρατούμενό του, ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό».

Η ομολογία

Ο δράστης φαίνεται να ταυτοποιήθηκε από ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών και κατά την εξέτασή του από το Ανθρωποκτονιών ομολόγησε την πράξη του.

Τον Νοέμβριο του 2011 είχε καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία ενός 35χρονου Αλβανού και του 23μηνών γιου του στην Καλαμάτα, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου γνωστού μαφιόζου της Μεσσηνίας με το ψευδώνυμο Τσακ Νόρις ή Μπίλ ο Καναδός. Μάλιστα τότε ο σκληρός κακοποιός είχε σκοτώσει πρώτα το νήπιο, μπροστά στα μάτια του πατέρα του και στην συνέχεια εκτέλεσε και τον ίδιο.

Η κοινή απόδραση

Ο νεκρός ήταν καταδικασμένος για δύο ληστείες μετά φόνου. Στην πρώτη θύμα ήταν ένας επιχειρηματίας, που βρέθηκε με σφαίρα στο κεφάλι μέσα σε αποθήκη ψιλικών στην Ελευσίνα και στη δεύτερη ληστεία είχε χτυπήσει μια ηλικιωμένη με όπλο στο κεφάλι, η οποία κατέληξε.

Το 2018 είχε δραπετεύσει κατά την μεταγωγή του μαζί με τον δολοφόνο του και είχαν συλληφθεί εκ νέου.

Ο τραυματίας από το Κόσοβο είχε καταδικασθεί για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών.