Δεσμευμένα υπέρ των παθόντων στην υπόθεση της Folli Follie, μικρoμετόχους, ΕΦΚΑ, Αlpha Βank, και το αποκαλούμενο Υπερταμείο παραμένουν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της εταιρείας, με απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα της προσωρινής διοίκησης, που έχει αναλάβει την εξυγίανση της και οι εκπρόσωποι της επανέφεραν σήμερα το ζήτημα της αποδέσμευσης.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο λίγο πριν πέσει η αυλαία της πολύμηνης διαδικασίας είπε «όχι» στην αποδέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου και της εταιρείας Folli Follie υπέρ της προσωρινής διοίκησης της επιχείρησης όπως αιτήθηκαν εκπρόσωποι της.

Συγκεκριμένα ομόφωνα αποφάσισε την διατήρηση των δεσμεύσεων των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων, κινητά και ακίνητα, προκειμένου με αυτά να ικανοποιηθούν οι παθόντες της υπόθεσης.

«Όχι» στην αποδέσμευση της περιουσίας Κουτσολιούτσων υπέρ της προσωρινής διοίκησης

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ποινών και των αναστολών, η προσωρινή διοίκηση έθεσε στο δικαστήριο θέμα αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιουτσου, ακίνητα, λογαριασμοί κλπ, θέμα που όπως αναφέρθηκε «είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας».

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση αντιτάχθηκε σθεναρά στο αίτημα, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να αποδοθούν καθώς θεωρούνται προϊόντα εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και επομένως πρέπει να διατηρηθεί το καθεστώς δέσμευσης για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «μια εταιρία που ακόμη παράγει πλούτο» και υποστήριξαν ότι η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie «υπό το πρόσχημα της εξυγίανσης θέλει να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να ενθυλακώσουν κάποιοι το τίμημα. Το κομμάτι αυτό που παράγει πλούτο και είναι ακόμα υγιές το άφησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Αυτο το υγιές κομμάτι η προσωρινή διοίκηση θέλει να το απομειώσει. Τα ακίνητα είναι δεσμευμένα ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συνήγορος του ζεύγους.