Προβληματισμούς έχει εγείρει ο αριθμός των κατασκηνωτών που «πλημμύρισαν» τις παραλίες στην Εύβοια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Οι παραλίες της κεντρικής Εύβοιας συνηθίζεται να γεμίζουν με πλήθος κόσμου, καθώς αγγίζουν τα καθαρά νερά του Αιγαίου. Παράλληλα, οι εν λόγω θάλασσες τείνουν να είναι πόλος έλξης για τους λάτρεις του ελεύθερο κάμπινγκ. Μεταξύ τους η Θαψά, το Τσίλαρο, η Πετάλη, η Βύθουρη ή η σαφώς πιο γνωστή, Χιλιαδού. Ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο οι εκδρομείς επισκέπτονται για να κατασκηνώσουν αυτά τα πανέμορφα φυσικά τοπία.
Η πιο εντυπωσιακή παραλία βέβαια παραμένει η Θαψά, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η «Γαλάζια λίμνη» στην Εύβοια.
Ωστόσο, μία φωτογραφία που κάνει το γύρω του διαδικτύου δείχνει πως η θάλασσα του δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι γεμάτη από σκηνές, με αρκετούς σχολιαστές στα social media να αναφέρονται σε μία «άναρχη εισβολή».
Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν είναι χαρακτηριστικές φαίνεται να μην υπάρχει καθόλου ελεύθερος χώρος, εξαιτίας των δεκάδων σκηνών που έχουν στηθεί. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ο συνωστισμός, αλλά τα σκουπίδια και το συνολικό αποτύπωμα που αφήνουν πίσω τους οι εκδρομείς.
Οι καταστάσεις αυτές που επικρατούν μεταγενέστερα συντελούν στην αλλοίωση της εικόνας της ακτής, η οποία ξεπροβάλλει μέσα από το δάσος και τα βράχια.
«Έλλειψη σεβασμού του δημόσιου χώρου»
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τοπικά ΜΜΕ καταδικάζουν τις πρωτοφανείς εικόνες και κάνουν λόγο για «έλλειψη σεβασμού τόσο στο δημόσιο χώρο και το κοινωνικό σύνολο, όσο και στον ίδιο το σχετικό νόμο». Ενώ δεν κρύβουν την ενόχλησή τους να μετατρέπεται το ωραιότερο μέρος του δήμου τους σε έναν «άτυπο… καταυλισμό, με τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο φυσικά για τη δημόσια υγεία».
Η παραλία δε, έχει χαρακτηριστεί Natura, ενώ παράλληλα το τελευταίο διάστημα ο δρόμος προς αυτή δεν είναι δύσβατος. Ο δρόμος που οδηγούσε στη θάλασσα μέχρι πρόσφατα ήταν ένας δύσκολος χωματόδρομος, ο οποίος δεν ήταν κατάλληλος για τα οχήματα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι αρμόδιες αρχές έπρεπε να καθαρίζουν και να επιδιορθώνουν εκ νέου τον δρόμο, που χάλαγε τους χειμερινούς μήνες.
Για αυτό οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν και εν τέλει έστρωσαν με τσιμέντο τα πιο επικίνδυνα σημεία του δρόμου.