Έχουν περάσει 16 μέρες από το πρωινό της 11ης Ιουνίου όταν ο 59χρονος τουρίστας Albert Calibet βγήκε για πεζοπορία σε μονοπάτι της Αμοργού και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Η σύντροφός του Debbie Leshane, που έχει έρθει στην Ελλάδα και συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του, δεν σταματά καθημερινά να κάνει αναρτήσεις σε ομάδα στο Facebook με όλες τις εξελίξεις γύρω από την επιχείρηση εντοπισμού του Albert.

Στη σημερινή δημοσίευση επισημαίνει ότι η έρευνα συνεχίζεται και ευχαριστεί όσους της στέλνουν μηνύματα και της δίνουν συμβουλές για να γίνει η έρευνα αποτελεσματικότερη. Μάλιστα καλεί τους ντόπιους, που ξέρουν καλά την Αμοργό, να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Οι έρευνες συνεχίζονται με drones, διασώστες και εκπαιδευμένους σκύλους σε όλες τις πιθανές τοποθεσίες από τις οποίες μπορεί να πέρασε ο 59χρονος τουρίστας.

Μετά τις καθημερινές πεζοπορίες για την ανεύρεση του συντρόφου της η Debbie μελετάει τις εικόνες που τραβάνε τα drone και μας καλεί όλους να προσευχηθούμε για τον Albert.

Μάλιστα ανέβασε μια φωτογραφία στο Facebook που τη δείχνει να κοιτάει το μονοπάτι που τραβήχτηκε από drone, αναζητώντας κάποιο σημάδι του αγαπημένου της.

Οι δηλώσεις που είχε κάνει στη New York Post, στις οποίες δήλωνε αηδιασμένη από τον τρόπο που έχουν ενεργήσει οι ελληνικές αρχές στις έρευνες εντοπισμού του 59χρονου, συνοδεύτηκαν τις επόμενες μέρες από τη συγγνώμη της.

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει παλαιότερα πλήγωσαν τα αισθήματα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους πλήγωσα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Εγώ προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του» έγραψε στο Facebook.

«Κάτι άλλο συνέβη»

«Εγώ έχω πάει 9-10 φορές (σσ στην Αμοργό), ο αδελφός μου πρέπει να έχει πάει 20-30 φορές. Πηγαίνει από πάντα. Δεν έχει χαθεί. Κάτι άλλο συνέβη. Είναι γερός οργανισμός. Έχει κάνει πεζοπορία άπειρες φορές. Δεν είναι άπειρος. Δεν ξέρω τι συνέβη», είπε ο αδερφός του 59χρονου στο Live News.

«Δεν έχει θέματα υγείας. Πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο και κάνει πεζοπορίες. Δεν ξέρω τι συνέβη, είμαι ανήσυχος, ψάχνουμε την απάντηση και εμείς. Θα ψάξουμε και μόνοι μας. Όσο περισσότερο κόσμο έχουμε τόσο καλύτερο. Ο χρόνος τελειώνει και είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό τώρα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις έρευνες που διεξάγονται με χερσαία, εναέρια και πλωτά μέσα, ο δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, τόνισε ότι η διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε ο 59χρονος είναι ένα πολυσύχναστο σημείο με χαμηλό βαθμό δυσκολίας.

Εκτίμησε μάλιστα ότι ο αγνοούμενος τουρίστας άλλαξε διαδρομή και επέλεξε άλλη πιθανότατα πιο δύσβατη. Μάλιστα, όπως επισήμανε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνώριζε το νησί καθώς είχε ξαναέλθει.