Καρφιά προς την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης αλλά και του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος εξαπέλυσαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 ώρες το απόγευμα της Τετάρτης. Σημειώνεται ότι αρχικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του άφησε αιχμές σε όσους μιλούν για την απομάκρυνση της ΝΔ από τις παραδοσιακές ρίζες του κόμματος.

Η πολιτική διευρύνσεων

«Αν το δέντρο δεν ψηλώνει, τότε οι ρίζες έχουν ξεραθεί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ, όπως μας μεταφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης. Επιπλέον, υπεραμύνθηκε της πολιτικής διεύρυνσης που ακολουθεί λέγοντας ότι όσο είναι στο τιμόνι του κόμματος οδήγησε σε πέντε εκλογικές νίκες έως τώρα.

Εντονη κριτική στην κυβέρνηση

Ο Μάριος Σαλμάς τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι με τους εκπροσώπους της ολιγαρχίας». Βολές από Στυλιανίδη και Κακλαμάνη και αντιστοιχία με τον Μακρόν, σκληρή κριτική για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πάντως η ομιλία Σαλμά χαρακτηρίστηκε ως… τοξική ως προς τις αρχές της ΝΔ και δεν ήταν λίγοι που νόμιζαν ότι τελικά ο βουλευτής θα ανεξαρτητοποιηθεί.

«Αλλο διεύρυνση άλλο μετάλλαξη»

Εκείνο όμως που σημείωσα από την ΚΟ της ΝΔ, μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης,  είναι τον Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος μιλώντας σε πηγαδάκι στο περιθώριο της διαδικασίας είπε ότι είναι υπέρ της διεύρυνσης της ΝΔ, «όχι όμως της μετάλλαξης, γιατί είναι δυο διαφορετικά πράγματα και χρειάζεται προσοχή».

Ο Νικήτας και ο «πολιτικός στρουθοκαμηλισμός»

Τόνισε μάλιστα και αυτός ότι πρέπει η ΝΔ να δει τι γίνεται στη Γαλλία, «όπου ο κεντρώος Μακρόν που επιχειρούσε διαρκώς αμφίπλευρη διεύρυνση, τελικά καταποντίστηκε εκλογικά». Όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για «πολιτικό στρουθοκαμηλισμό» σε σχέση με το μήνυμα της κάλπης και ζήτησε «επιστροφή στην ιδρυτική μας διακήρυξη».