Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παραχώρησε ο Χάρης Δούκας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων τοποθετήθηκε για τις εσωκομματικές εξελίξεις που υπάρχουν στο ΠαΣοΚ ενόψει και της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή.

«Στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου και το σχέδιο μου για τη χώρα», είπε αρχικά ο κ. Δούκας και διευκρίνισε πως «στα Όργανα, εκεί που πρέπει θα ανακοινώσω τις οριστικές αποφάσεις».

Σε ερώτηση για τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη, αφού είπε πως «ήταν μαθητής μου και έχουμε μια πολύ καλή σχέση», τόνισε στη συνέχεια πως «θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα. Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται πως πρόδωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη επεσήμανε: «Η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία καθενός, με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τον στήριξα και εγώ».

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης επεσήμανε: «Έχει κάνει σημαντικό έργο ο Νίκος Ανδρουλάκης». Έπειτα έσπευσε να διευκρινίσει: «Εγώ ξεκίνησα με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και συνέχισα με τον κ. Ανδρουλάκη»

«Δε θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας»

«Στον Δήμο της Αθήνας κερδίσαμε πολίτες από όλους τους χώρους», δήλωσε ο ίδιος και απεύθυνε ευρύ κάλεσμα σε όλους. Ξεκαθάρισε και πάλι πως «σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας».

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε για το εάν μπορεί να κουβαλήσει δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, στο ενδεχόμενο που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αν μπορεί παράλληλα να εκτελεί τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Αθηναίων ήταν ξεκάθαρος: «Είναι δυο ρόλοι που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί».