Ο δεύτερος τόμος του βιβλίου «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Στρατιωτική Διπλωματική και Κοινωνική Ιστορία 1914 – 1918» συμπληρώνει το σημαντικό έργο του κορυφαίου ιστορικού Νάιαλ Φέργκιουσον. Ο πόλεμος που πλήγωσε την Ευρώπη, τα κίνητρα της έναρξης αλλά και τα καταστροφικά αποτελέσματα που άφησε πίσω του αξιολογούνται ιστορικά από τον Νάιαλ Φέργκιουσον ο οποίος δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να μελετήσει και να προβληματιστεί.

Στο νέο τεύχος του Vita θα διαβάσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το καλοκαίρι, συμβουλές ειδικών, ιατρικές έρευνες, tips για την ευεξία αλλά και συνεντεύξεις με αγαπημένα πρόσωπα.

Το ΒΗΜΑgazino σε ένα special issue με pop διάθεση μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι με καλοκαιρινά χρώματα, το γαλάζιο του ουρανού και το μπλε της θάλασσας. Μας οδηγεί στους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς και μας συστήνει πρόσωπα υψηλού κύρους και ξεχωριστής αισθητικής.

Β’ ΤΟΜΟΣ : «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος – Στρατιωτική, Διπλωματική, Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία. 1914-1918» του Νάιαλ Φέργκιουσον

Στον Β’ τόμο της ιστορίας του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, όπως την άφησε παρακαταθήκη για τη δική του αλλά και τις επόμενες γενιές, ο εξαιρετικός Βρετανός ιστορικός Νάιαλ Φέργκιουσον ανασυνθέτει τα δεδομένα από την έναρξη των γεγονότων που πυροδότησαν την έκρηξη του πολέμου στην Ευρώπη. Ο συγγραφέας δεν φοβάται να αναρωτηθεί αν τα κίνητρα ήταν από την αρχή ευδιάκριτα οδηγώντας τον αναγνώστη σε μια περισσότερο κριτική προσέγγιση της ιστορίας του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πρωτοποριακό βιβλίο του ο Νάιαλ Φέργκιουσον θέτει, μεταξύ άλλων, το ερώτημα : «Άραγε όλες οι θυσίες που έγιναν, άξιζε τον κόπο να γίνουν;», προκαλώντας την έκπληξη τόσο των αναγνωστών του όσο και των συναδέλφων του κλασσικών ιστορικών.

Για την ακρίβεια ο Νάιαλ Φέργκιουσον επιχειρεί με το βιβλίο του να κατευθύνει τους προβληματισμούς του αναγνώστη σε μια σειρά θεμάτων μεγάλης βαρύτητας.

Αντιπροσώπευαν οι Γερμανοί μια γνήσια απειλή για τις Δυνάμεις της Αντάντ; Έγινε στ’ αλήθεια δεκτή με κύματα λαϊκού ενθουσιασμού σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, η κήρυξη του πολέμου; Γιατί οι άνδρες-πολεμιστές εξακολούθησαν να μάχονται για 4 χρόνια και 3 μήνες, ενώ οι συνθήκες ζωής στα χαρακώματα ήταν τόσο άθλιες; Ποιοι πλήρωσαν το κόστος του πολέμου; Πόσο υπεύθυνες ήταν για την κατάρρευση της γερμανικής οικονομίας το 1922-23 και τον υπερπληθωρισμό οι περίφημες «επανορθώσεις» της Συνθήκης των Βερσαλιών, τις οποίες οι Γερμανοί ουδέποτε κατέβαλαν;

Το κείμενο του Νάιαλ Φέργκιουσον, με μεγάλη ευρηματικότητα, παρατηρητικότητα και αξιοποιώντας μια εκτενέστατη βιβλιογραφία (κυρίως αγγλόγλωσση, γαλλόγλωση και γερμναόγλωσση) εξετάζει όλες τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του πολέμου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Διεισδύει στα φαινόμενα εκείνα που προκάλεσαν τη γένεση των ολοκληρωτικών ιδεολογιών και καθεστώτων της δεκαετίας του 1930, με αποκορύφωμα το ναζισμό, που προετοίμασαν την ακόμα μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή του επόμενου μεγάλου πολέμου.

Με τον Β’ τόμο που προσφέρει αυτή την Κυριακή το «ΒΗΜΑ» ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο του σημαντικού ιστορικού Νάιαλ Φέργκιουσον, σημαντικό απόκτημα στη βιβλιοθήκη κάθε λάτρη της παγκόσμιας ιστορίας.

VITA Ιουλίου : Ενδιαφέρουσες συναντήσεις, προτάσεις, ιδέες και συμβουλές για ένα συναρπαστικό καλοκαίρι

Το περιοδικό που καθοδηγεί τα βήματά μας στην κατάκτηση της ευεξίας και της ευζωίας κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου με το «ΒΗΜΑ».

Πλούσια θεματολογία, απόψεις ειδικών που μας αλλάζουν τη ρουτίνα, ιατρικές συμβουλές κύρους αλλά και παραδείγματα γνωστών και αγαπημένων προσώπων που έχουν κάτι να διηγηθούν από την προσωπική τους ιστορία και να μας εμπνεύσουν.

Η Κατερίνα Ζαρίφη μιλάει στιο Vita για τη φιλοσοφία της ζωής της, για όλα όσα τη συγκλόνισαν τον τελευταίο καιρό, τις σκοτεινές της πλευρές που αντιμετωπίζει με φωτεινή διάθεση και το χαμόγελο που θεωρεί ότι είναι η επανάσταση της καθημερινότητας.

Ο Αντώνης Λουδάρος μιλάει για την πορεία του στο χώρο της κωμωδίας, τα παιδικά του χρόνια και τις πληγές που κουβαλάει αλλά και τη διαφορετικότητα που θεωρεί ζωτικό στοιχείο συνύπαρξης των ανθρώπων.

Η νεαρή ηθοποιός Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου που συμμετέχει στη σειρά «17 κλωστές» (προσεχώς στο MEGA) μιλάει για τα τραύματα της παιδικής της ηλικίας που η ίδια πάλεψε πολύ να ξεπεράσει.

«BHMAGAZINO». To απόλυτο, συλλεκτικό καλοκαιρινό τεύχος.

Το κορυφαίο ένθετο περιοδικό του ΒΗΜΑΤΟΣ κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου μία πολυσέλιδη, συλλεκτική και εντυπωσιακή έκδοση αφιερωμένη στο καλοκαίρι. Ένα special issue με pop αναφορές.

Τα εκθαμβωτικά χρώματα και η έμπνευση από την pop κουλτούρα ταιριάζουν στην ωραιότερη και πλέον ευχάριστη εποχή του χρόνου. Μαγευτικές εικόνες, ατέλειωτο φως, αισιοδοξία και θεαματικές φωτογραφήσεις με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Ένα τεύχος όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τα καλύτερα για ένα ξεχωριστό καλοκαίρι. Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, art, αρχαιολογικοί χώροι στα ελληνικά νησιά, την Πελοπόννησο, την Βόρειο Ελλάδα αλλά και την Ιταλία και το Παμούκαλε της Τουρκίας. Αποκλειστικές συνεντεύξεις, βιβλία, υψηλή γαστρονομία, τα top bar, clubs, οι διάσημοι Dj αλλά και μόδα υψηλής αισθητικής.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25

(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «A΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, B΄ΤΟΜΟΣ»: €1,65 )