Καθόλου απίθανο δεν είναι το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου σύμφωνα με την Τουρκία, όπως είπε στην εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχος, Ζεκί Ακτούρκ. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας είναι καθόλα έτοιμες μπροστά σε μια τέτοια πιθανότητα.

«Αν ρωτάτε, αν υπάρχει κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, όπως στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φυσικά και είναι μια πιθανότητα» είπε ο Ακτούρκ.

«Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουμε τις αξιολογήσεις μας για την άμυνα και την ασφάλειά μας, επικαιροποιούμε τα σχέδιά μας όπου χρειάζονται και ενημερωνόμαστε υπό το πρίσμα των νέων αξιολογήσεων. Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είμαστε μια από τις πιο προετοιμασμένες χώρες για κάθε είδους σενάριο» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ένας δυναμικός στρατός, που δραστηριοποιείται σε πολλές γεωγραφικές περιοχές. Είναι ένας στρατός που έχει δοκιμάσει και εγκρίνει τα δικά του σχέδια και την υλικοτεχνική του υποδομή. Δραστηριοποιείται στην υποστήριξη της ειρήνης σε πολλά μέρη του κόσμου. Κανείς, ιδίως η χώρα μας, δεν επιθυμεί μια σκοτεινή εικόνα όπως ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο».