Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ανδρέας Μαριανός. Ο ηθοποιός σκηνοθέτης και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Το θλιβερό γεγονός έκανε γνωστό ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Αντίο Ανδρέα… αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε.. φιλόσοφε ερευνητή της ζωής και της τέχνης.. Έφυγες βασανισμένος από πολλά προβλήματα αλλά αγάπησες την τέχνη μας και την υπηρέτησες με αυταπάρνηση», έγραψε ο βουλευτής κάτω από τη φωτογραφία του Ανδρέα Μαριανού.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δημοσίευσε στο Facebook, ότι η κηδεία του ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 12:30 στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

«Ο Ανδρέας Μαριανός δεν είναι δυστυχώς πια εδώ… Αντίο Ανδρέα. Aγαπημένε φίλε και συνάδελφε. Φιλόσοφε ερευνητή της ζωής και της τέχνης. Έφυγες βασανισμένος από πολλά προβλήματα αλλά αγάπησες την τέχνη μας και την υπηρέτησες με αυταπάρνηση. Θα σε αποχαιρετήσουμε το Σάββατο 12:30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου», έγραψε συγκεκριμένα.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μαριάνος

Ο Ανδρέας Μαριανός έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην ταινία του Ντένη Ηλιάδη, «Hardcore». Ωστόσο, απασχόλησε εκ νέου όταν πήρε μέρος και στην πρωτότυπη ταινία του Netflix «Beckett», όπου βρέθηκε δίπλα στον John David Washington.

Επιπλέον, ο ηθοποιός είχε κάνει και μία guest εμφάνιση στη διεθνή ταινία «Invisible World» του Manuel de Coco.

Στη μικρή οθόνη είχε κάνει δύο guest εμφανίσεις στη σειρά του ΑΝΤ1, «Οι Μεν και οι Δεν». Ενώ είχε σημειώσει και επιτυχίες σε θεατρικές παραστάσεις, όπως ο Αρχιμάστορας Σόλνες, Το Βάρος του Σώματος, 2 Ιστορίες Επιλεκτικής Μνήμης, Σάλπιγγα του Αγγέλου.

Τη δεκαετία του 1990, ο Ανδρέας Μαριάνος υπήρξε παντρεμένος.