Νόστιμη και εύκολη συνταγή για παπφούδια από τη Νίσυρο

Η κυρία Αστραδενή Κουμπανιού κατάγεται και ζει όλα της τα χρόνια στη Νίσυρο. Έτσι, με χαρά μοιράζεται αυτή την υγιεινή, εύκολη και νόστιμη συνταγή για παπφούδια, παραδοσιακή του τόπου της και ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Αστραδενή Κουμπανιού
Νόστιμη και εύκολη συνταγή για παπφούδια από τη Νίσυρο

Η κυρία Αστραδενή Κουμπανιού κατάγεται και ζει όλα της τα χρόνια στη Νίσυρο. Έτσι, με χαρά μοιράζεται αυτή την υγιεινή, εύκολη και νόστιμη συνταγή για παπφούδια, παραδοσιακή του τόπου της και ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

45λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, διαλεγμένα και ξεπλυμένα
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  2-4 κ.σ. ξίδι
  •  Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  2 μέτρια κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό (να τα υπερκαλύπτει κατά 8 εκ.) και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

  2. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό – να τα καλύπτει.

  3. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τα μαυρομάτικα για 45 λεπτά.

  4. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος τα αλατίζουμε και έπειτα σουρώνουμε τα φασόλια και τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.

  5. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, ελαιόλαδο, ξίδι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Αυτό που χρειάζετε να προσέξετε ιδιαίτερα είναι κατά τη διάρκεια του βρασμού τα φασόλια σας να γίνουν τρυφερά αλλά να μη λιώσουν.