5 το πρωί: Φονική συμπλοκή στον Κορυδαλλό – Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Δύο ύποπτοι για τις υποκλοπές

Από τον Άρειο Πάγο κλήθηκαν για κατάθεση οι πρώτοι δύο ύποπτοι για τις υποκλοπές, με την έρευνα της υπόθεσης να βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Τα πρόσωπα αυτά αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για δύο αξιόποινες πράξεις.

1

Φονική συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού - Ένας νεκρός

  • Φονική συμπλοκή: Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26/06 στη Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, με αφορμή τη θερμοκρασία του κλιματισμού. Τραγικός απολογισμός της άγριας συμπλοκής ένας νεκρός κι ένας τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο και φέρει μαχαιριές στην πλάτη.
  • Το προφίλ των εμπλεκομένων: Ο κρατούμενος που τραυματίστηκε βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για εγκληματική οργάνωση, ενώ το 35χρονο θύμα θεωρείτο άτομο υψηλού κινδύνου. Είχε κατηγορηθεί για δύο ανθρωποκτονίες και μια απόδραση κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του το 2018.
  • Ομολόγησε ο δράστης: Στην ταυτοποίηση του 42χρονου δράστη έφτασαν οι αρχές, μετά την έρευνα που διεξήγαγαν, με τον βαρυποινίτη κρατούμενο να ομολογεί την ανθρωποκτονία και τον σοβαρό τραυματισμό των συγκρατούμενών του.
2

Καυτή η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Με φόντο τον ξαφνικό θάνατο της «Αυγής», τις παραιτήσεις των Τεμπονέρα – Κοτσακά – Τσιόκα από τα κομματικά όργανα και το «μαύρο χρήμα», ο Στέφανος Κασσελάκη ανακοίνωσε πως στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής στις 7/7.
  • Η απάντηση Κασσελάκη για τις αποχωρήσεις: Ερωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm σημείωσε ότι αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει, αλλά ευχήθηκε «να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος», επισημαίνοντας ότι από το συνέδριο έχει συμφωνηθεί η ανάγκη αλλαγής της δομής του κόμματος και των οργάνων του.
  • Τι είπε για την «Αυγή»; Σχετικά με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, στην ίδια συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων, η Αυγή είχε φτάσει σε μία κατάσταση που «δεν δίνει πολλές επιλογές», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν σταματά την καθημερινή της δραστηριότητα», καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Κλήθηκαν για κατάθεση οι πρώτοι δύο ύποπτοι για τις υποκλοπές

  • Κατέθεσε ο Δημητριάδης: Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης για να δώσει ένορκη κατάθεση ως μάρτυρας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η κατάθεση διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες με το περιεχόμενό της να παραμένει άγνωστο, λόγω της μυστικότητας της έρευνας.
  • Για κατάθεση δύο ύποπτοι: Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα ζήτησαν τα πρώτα δύο άτομα που κλήθηκαν ως ύποπτοι -με βάση τα ευρήματα της έρευνας του ανώτατου εισαγγελέα- να δώσουν εξηγήσεις για αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα και παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών.
  • Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο βρέθηκε χθες στον Άρειο Πάγο για την προγραματισμένη συνάντηση. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την «επιτάχυνση της έρευνας και απόδοση των ευθυνών για ένα μείζον ζήτημα παραβίασης του κράτους δικαίου που έχει εκθέσει τη χώρα μας στο εξωτερικό».
4

Αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ

  • Η δίωξη: Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά την καταγγελία της συντρόφου του. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο.
  • Το σκοτεινό παρελθόν: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος φέρεται να κακοποιούσε και την πρώην σύζυγό του, ενώ την είχε απειλήσει λέγοντας «θα σε θάψω ζωντανή». Η εκπρόσωπος Τύπου της  ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε πως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία καθώς «η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί».
  • Η αναβολή: Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 28 Ιούνιου η δίκη του αυτοφώρου, με τον δημοσιογράφο να παραμένει κρατούμενος και το δικαστήριο καλεί τις καταγγέλουσες να προσέλθουν για να καταθέσουν και να ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος.
5

Ξεκαθάρισε το τοπίο στο Euro 2024

  • Οι Βέλγοι πέρασαν, αλλά δεν έπεισαν: Ο πέμπτος όμιλος είχε πάρει δίκαια τον τίτλο του πιο αμφίρροπου αφού όλες οι ομάδες μπήκαν στην τελευταία αγωνιστική με τρεις βαθμούς. Οι ισοπαλίες στα τελευταία παιχνίδια έδωσαν το εισιτήριο για τους «16» σε Σλοβακία, Βέλγιο και Ρουμανία αφήνοντας εκτός την μαχητική Ουκρανία.
  • Δεν έκαναν το θαύμα οι Τσέχοι: Η Γεωργία νίκησε την αδιάφορη Πορτογαλία και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16». Την ίδια ώρα η Τουρκία δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Τσεχίας η οποία έπαιξε με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό.
  • Ο δρόμος για τον τελικό: Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων το Euro 2024 συνεχίζει με τα νοκ άουτ παιχνίδια. Στους «16» ξεχωρίζει το ζευγάρι ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ γενικότερα το πάνω μέρος του ταμπλό έχει περισσότερες δυνατές ομάδες σε σχέση με το κάτω όπου υπάρχουν μόνο η Αγγλία, η Ιταλία και η Ολλανδία.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις