Kατέληξε χθες, Τρίτη, σε νοσοκομείο του Μπαντ Οϊζενχάουζεν στην Γερμανία, ο 20χρονος Φίλιππος Τσάνης που νοσηλευόταν από τις 22 Ιουνίου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μαζί με έναν φίλο του, είχαν δεχθεί επίθεση από ομάδα ανδρών, οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν. Ο δεύτερος νεαρός νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος.

Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει την κλιμάκωση του επεισοδίου, δέχθηκε όμως τελικά τα σοβαρότερα χτυπήματα, με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, ο Φίλιππος Τσάνης ήταν προσκεκλημένος στην γιορτή αποφοίτησης της αδελφής του από το γυμνάσιο του Μίντεν. Μετά την γιορτή, γύρω στη 1:30, ο νεαρός αποχώρησε με τον καλύτερό του φίλο, είτε προκειμένου να συνεχίσουν το πάρτι σε κλαμπ της περιοχής είτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στην διαδρομή πέρασαν από ένα πάρκο, όπου συνάντησαν ομάδα δέκα ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες χτύπησαν τους δύο νέους με γροθιές και κλωτσιές και ένας από αυτούς επέμενε ειδικά στον 20χρονο.

«Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα κατά την επίθεση, τα οποία οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξαιτίας αυτού υπέκυψε στα τραύματά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούκας Ρέκερ.

Συνελήφθη ύποπτος

Έναν 18χρονο συνέλαβε η αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν ως ύποπτο για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη. Η οικογένειά του, όπως δήλωσε συγγενής του θύματος, προχώρησε στην δωρεά των οργάνων του άτυχου νέου.

«Χάρη στους πολλούς μάρτυρες και στην εντατική έρευνα, οι υποψίες σε βάρος του 18χρονου ενισχύθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για τον βασικό δράστη, ο οποίος φέρεται να κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στο 20χρονο θύμα».

Νωρίτερα σήμερα περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου συνέβη το επεισόδιο το προηγούμενο Σάββατο, σε μια εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος.

Εκεί βρέθηκε και ο φίλος του Φίλιππου Τσάνη, ο οποίος όμως δεν ήταν -σύμφωνα με την Bild- σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση.

Με πρωτοβουλία δασκάλων του σχολείου της περιοχής, από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 60.000 ευρώ για την ενίσχυση της οικογένειας του θύματος.