Μεγάλη μάχη στην Αλιάνζ Αρίνα του Μονάχου, με την Δανία να περνάει στην επόμενη φάση, μετά την ισοπαλία με την Σερβία, η οποία επιστρέφει στο σπίτι της, μένοντας εκτός συνέχειας του Euro 2024.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Δανία είχε την υπεροχή, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα και σπαταλώντας τις σπουδαιότερες ευκαιρίες. Από την άλλη μεριά, η Σερβία ήταν συμπαγής και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Η πρώτη κίτρινη κάρτα βγήκε μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Μιλένκοβιτσ να κάνει ετεροχρονισμένα δυνατό τάκλιν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το σουτ του Βιντ να μπλοκάρεται εύκολα από τον Ράϊκοβιτς.

Στο 23ο λεπτό είχαμε μία αμφιλεγόμενη φάση, με τον Βιντ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε φάουλ στον τερματοφύλακα των Σέρβων.

Δεν είχαμε κάτι άλλο αξιόλογο στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Στο 55ο λεπτό, η Σερβία γεύτηκε το ίδιο πικρό ποτήρι, από το οποίο ήπιε στο πρώτο μέρος η Δανία, καθώς είδε να της ακυρώνεται γκολ, μετά από γύρισμα του Γιόβιτς και αυτογκόλ του Βέστεγκααρντ. Ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του, με τους οπαδούς των Σέρβων να ξεσηκώνονται και να του πετούν αντικείμενα.

Δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, η Σερβία έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της, με τους Βλάχοβιτς και Μίτροβιτς να συνεργάζονται και τον τελευταίο να εξαπολύει το σουτ, το οποίο όμως πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Σμάιχελ.

Μέχρι την λήξη, δεν είχαμε καμία άλλη σπουδαία φάση, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 0-0.