Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα (26/6) ο δημοσιογράφος που συνελήφθη γιατί ξυλοκόπησε τη σύντροφό του, η οποία φέρει κάταγμα στο πρόσωπο.

Η 30χρονη πήγε πρώτα σε νοσοκομείο και από εκεί, έχοντας λάβει βεβαίωση για τα τραύματά της, μετέβη στο Τμήμα στην Ομόνοια και υπέβαλε μήνυση. Όπως είπε είχε πέσει θύμα κακοποίησης και στο παρελθόν.

Ο δημοσιογράφος δούλευε στην ΕΡΤ που έπαυσε τη σύμβασή του.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Κατερινόπουλος: Έπεσα από τα σύννεφα

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., μίλησε για την νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

«Καθημερινά η Αστυνομία χειρίζεται 60 αντίστοιχες υποθέσεις και είναι θετικό πως οι γυναίκες μιλάνε. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία» είπε.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος εν αποστρατεία σχολίασε πως όταν έμαθε ποιον αφορά η νέα υπόθεση βίας, έπεσε από τα σύννεφα.

«Εγώ έπεσα από τα σύννεφα γιατί τον είχα για πολύ χαμηλών τόνων. Πριν γίνει αυτεπάγγελτο δεν προλαβαίναμε να δεχόμαστε εγκλήσεις γυναικών για κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και παλιά αλλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν στο δικαστήριο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί αποτρεπτικά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας» ανέφερε.

«Οι άντρες δεν μιλάνε εύκολα λόγω των στερεοτύπων»

Η Κέλλυ Ιωάννου, Δρ. Εγκληματολογίας, Διευθύντρια CSI INSTITUTE, είπε πως η υπερπροβολή τέτοιων καταστάσεων κακοποίησης μπορεί να αποτελεί παράγοντα συσχέτισης και πρέπει να υπάρχει προσοχή στο πώς δείχνεται κάτι στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως είναι πολλές οι γυναίκες που δέχονται σωματική κακοποίηση, οι οποίες συνήθως για πολλά χρόνια βίωναν ψυχολογική βία.

«Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία. Η τεχνολογία βοηθάει την Αστυνομία γιατί υπάρχουν αποδείξεις. Στέλνουν συνήθως απειλητικά μηνύματα», είπε.

«Οι άντρες δεν μιλάνε εύκολα λόγω των στερεοτύπων που υπάρχουν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ κακοποιητή, δεν έχουν διαταραχή, αλλά δείχνει παθογένεια στη διαχείριση των συναισθημάτων. Είμαστε μία γενιά γεμάτη ανασφάλειες. Ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, δεν προχωράει σε τέτοιες πράξεις», σχολίασε η κ. Ιωάννου.