Μάχη όλη τη νύχτα έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο στα Ακούμια Ρεθύμνου, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.

Η φωτιά που έχει έκταση δύο χιλιομέτρων ξεκινά από τα Σακτούρια, τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Προστασία της Κρήτης ήταν σε επιφυλακή, σε περίπτωση που χρειαζόταν εκκένωση οικισμών και ξενοδοχείων αναφέρει το neakriti.gr.

Είκοσι λεπτά πριν τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε υδροφόρες και 130 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Οι φλόγες καίνε αγροτολιβαδικές, γεωργικές εκτάσεις, ενώ στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται και πολλοί εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζουν στην περιοχή έχοντας τις μνήμες από τις προηγούμενες φωτιές του Ιουλίου 2022.

Σημειώνεται ότι η πολύπαθη αυτή περιοχή έχει καεί τρεις φορές και δώσει μία από τις μεγαλύτερες φωτιές τα τελευταία 20 χρόνια στην Κρήτη.