Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του δημοσιογράφου, ο οποίος συνελήφθη χθες. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο.

Για τις καταγγελλόμενες πράξεις που έχει παρέλθει το αυτόφωρο και αφορούν σε προγενέστερες πράξεις του κατηγορουμένου κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του, θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας.

Οι καταγγελίες

Όπως μετέφερε στο Πρωινό η Κέλλυ Χεινοπώρου ο δημοσιογράφος φέρεται να κακοποιούσε και την πρώην σύζυγό του.

«Η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου έχει καταθέσει πολλούς ξυλοδαρμούς, απειλές και έχει αποδείξεις και στοιχεία. Χώρισαν με αντιδικία» είπε η δημοσιογράφος στο «Πρωινό».

«Μάλιστα, την Κυριακή το βράδυ που συνέβη ο ξυλοδαρμός της συναδέλφου», συνέχισε, «όταν τον έδιωξε από το σπίτι, φέρεται να πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου και να την απείλησε λέγοντας «θα σε θάψω ζωντανή». Ενδεχομένως η εν διαστάσει σύζυγος να μίλησε με το θύμα».

«Έχει νοσηλευτεί»

«Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία» είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. στο MEGA.

«Εγώ έπεσα από τα σύννεφα γιατί τον είχα για πολύ χαμηλών τόνων. Πριν γίνει αυτεπάγγελτο δεν προλαβαίναμε να δεχόμαστε εγκλήσεις γυναικών για κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και παλιά αλλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν στο δικαστήριο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί αποτρεπτικά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας» ανέφερε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος εν αποστρατεία.