Στο κενό πέφτουν οι ισχυρισμοί του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα ότι ψάχνει από ψυχική νόσο, καθώς ο διορισμένος ψυχίατρος συμπέρανε ακριβώς το αντίθετο.

Υπενθυμίζουμε ότι η άτυχη κοπέλα δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, με πολλαπλές μαχαιριές, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει και να ζητήσει βοήθεια.

Η πραγματογνωμοσύνη ανοίγει πλέον τον δρόμο για να μεταφερθεί ο δράστης από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού στις ανδρικές φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι δικηγόροι του πατέρα της Κυριακής θα προχωρήσουν σε όλες οι κινήσεις για να γίνει άμεσα η μεταγωγή.

Η εντολή που είχε πάρει ο διορισμένος από την ανακρίτρια ψυχίατρος ήταν να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα:

  1. αν ο δράστης είναι εξαρτημένος από τοξικές ουσίες
  2. αν πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο

Τους δύο αυτούς ισχυρισμούς τούς προέταξε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, όμως η απάντηση του ψυχιάτρου, που τον εξέτασε στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται, ήταν αρνητική και στα δύο.

Ήξερε τι έκανε

Όπως αναφέρει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, στον παρόντα χρόνο δεν έχει ενεργή ψυχοπαθολογία και την ημέρα που τέλεσε το έγκλημα δεν είχε διαταραγμένη καμία πνευματική του λειτουργία.

Σε ό,τι αφορά στην εξάρτησή του από τις τοξικές ουσίες το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως εξηρτημένο άτομο με πολυχρησία τοξικών ουσιών. Με απλά λόγια, ο ψυχίατρος συμπεραίνει ότι ο δράστης ήξερε τι έκανε όταν μαχαίρωνε το κορίτσι έξω από το αστυνομικό τμήμα.