Υψηλές θα είναι και σήμερα οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός) για τέσσερις περιφέρειες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία στις κεντρικές και τις βόρειες περιοχές της χώρας, κυρίως στα ορεινά τμήματα, το μεσημέρι της Τετάρτης θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου αναμένεται αίθριος ουρανός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Παρόμοιο το καιρικό σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)