Συναγερμός έχει σημάνει σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, όπου φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, αφού πάνω από 60 αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν εσπευσμένα λόγω ασθένειας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που προκύπτουν κι από την ανάλυση φαγητού και νερού, τα εν λόγω παιδιά έκαναν εμετούς και παρουσίασαν υψηλό πυρετό, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Η Μάγδα Αθητάκη, ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης μίλησε στο Live News για το περιστατικό, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το λάθος ήταν ότι επέτρεψε να γίνει επισκεπτήριο στην κατασκήνωση.

«Έκανα τη βλακεία να κάνω επισκεπτήριο. Σάββατο το απόγευμα έκανα το επισκεπτήριο και την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν τα κρούσματα».

Όπως δηλώνει η ίδια, υπάρχουν στη διάθεση των υπευθύνων της κατασκήνωσης αναλύσεις για την ασφάλεια του νερού ενώ από την ανάλυση των δειγμάτων φαγητού δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα.

«Εγώ έχω αναλύσεις και του δήμου και δικές μου. Μάλιστα η τελευταία ανάλυση ήταν 19/6 κι όταν έγινε το γεγονός, επειδή έχω ISO, κρατάω δείγματα φαγητού. Την επόμενη μέρα έστειλα στο Χημείο τα δείγματα. Βγήκε το αποτέλεσμα ότι τα δείγματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα», εξήγησε η κα Αθητάκη τονίζοντας πως «δεν έχω να κρύψω τίποτα».

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Όπως διαμηνύει η διεύθυνση της κατασκήνωσης μέσω σχετικής ανακοίνωσης, η απομάκρυνση των παιδιών οφείλεται σε συμπτώματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας και «σε καμία περίπτωση σε τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό».