Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από άγρια αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε κρατούμενους.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26/06 στη Δ’ Πτέρυγα των φυλακών -όπου κρατούνται βαρυποινίτες, καταδικασμένοι κυρίως για ανθρωποκτονίες, όπλα και ναρκωτικά- μεταξύ Αλβανών κρατουμένων, αφήνοντας πίσω της ένα τραυματία και ένα νεκρό.

Όλα συνέβησαν όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είπαν στους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους, με ορισμένους να συμφωνούν κι άλλοι να διαφωνούν, καθώς είχε έντονη ζέστη.

Τότε ξέσπασε τσακωμός, με τους κρατούμενους να πιάνονται στα χέρια, ενώ στη συνέχεια έβγαλαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Τραγικός απολογισμός ένας νεκρός κι ένας τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο και φέρεται πως φέρει μαχαιριές στην πλάτη.

Εντωμεταξύ έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ  αναμένεται επιχείρηση από ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν άλλοι τραυματίες ή νεκροί.

Το προφίλ των εμπλεκομένων

Ο κρατούμενος που τραυματίστηκε βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για εγκληματική οργάνωση, ενώ ο νεκρός κρατούμενος είχε κατηγορηθεί για δύο ανθρωποκτονίες. Η μία αφορά τη δολοφονία ενός επιχειρηματία μίνι μάρκετ στη δυτική Αττική το 2017 και μίας ηλικιωμένης, την οποία είχε χτυπήσει στο κεφάλι με όπλο.

Το 2018 ο συγκεκριμένος κρατούμενος απέδρασε κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του με πλοίο από την Κρήτη προς Πειραιά, με τους αστυνομικούς να τον εντοπίζουν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια.