Με μαρτυρικό τρόπο πέθανε χθες εργαζόμενος σε εργοτάξιο πίσσας στο Αγρίνιο, όταν μετά από έκρηξη οι φλόγες τον εγκλώβισαν σε κοντέινερ.

Η μητέρα του άτυχου χειριστή, μιλώντας στο Star, λέει ότι τώρα πρέπει να σταθεί στον εγγονό της και σαν πατέρας και σαν μάνα, καθώς σε ενάμιση χρόνο έχασε και τους δυο του γονείς.

Ο 52χρονος έφυγε από το Μενίδι για να επιστρέψει στο Αγρίνιο καθώς εργαζόταν στο εργοτάξιο στη Λεπενού. «Ο εγγονός μου έμεινε μόνος του», είπε με λυγμούς στο Star, καθώς πριν από ενάμιση χρόνο είχε χάσει τη μητέρα του.

«Έγινε έκρηξη, βγήκε να δει τι έγινε και εκεί εγκλωβίστηκε. Η γυναίκα του είχε πεθάνει πριν ενάμιση χρόνο, τώρα πέθανε και αυτός. Το παιδί του σπουδάζει στη Λάρισα, πρέπει να το φέρουμε στην Αθήνα να μην είναι μόνο του, ούτε μάνα, ούτε πατέρας. Είχανε τόσο καλό δεσμό πατέρας και γιος» περιέγραψε.

Πού στρέφονται οι έρευνες για τη φονική έκρηξη

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη. Όμως, οι έρευνες στρέφονται σε μηχάνημα που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν για καιρό αχρησιμοποιήτο.

Το σενάριο να μην είχε συντηρηθεί σωστά είναι κάτι που απασχολεί τις Aρχές οι οποίες προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση μέσα από τις καταθέσεις των εργαζομένων.

Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τους απανωτούς εκκωφαντικούς ήχους και το χάος που επικράτησε. Η περιοχή έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη.

Την ώρα της έκρηξης ο 52χρονος εγκλωβίστηκε στο κοντέινερ, δίπλα ακριβώς από το μηχάνημα που παράγει πίσσα και δεν πρόλαβε να βγει. Οι υπόλοιποι εργάτες όταν άκουσαν την έκρηξη έφυγαν και γλίτωσαν τη ζωή τους.