Ενορκη κατάθεση με την ιδιότητα του μάρτυρα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έδωσε χθες ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος διενεργεί την ποινική προκαταρκτική εξέταση. Η κατάθεση του Γρηγόρη Δημητριάδη, το όνομα του οποίου έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επικρίσεων για τους χειρισμούς στην υπόθεση των υποκλοπών, σύμφωνα με πληροφορίες διήρκεσε μεν σχεδόν δύο ώρες, αλλά λόγω της μυστικότητας της έρευνας δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενό της.

Ο άλλοτε γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού πέρασε την κεντρική είσοδο του κτιρίου του Αρείου Πάγου λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, αλλά κατά την αποχώρησή του επέλεξε να φύγει από το γκαράζ, προφανώς για να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Την ανώτατη εισαγγελέα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο

Η εξέταση του Δημητριάδη συνέπεσε χρονικά με τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει λίγα 24ωρα νωρίτερα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στα αρχεία της ΕΥΠ, παρουσία δύο ειδικών πραγματογνωμώνων προς υποβοήθηση του έργου του στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές και θεσμικές αναταράξεις.

Πάντως, η κινητικότητα στο πεδίο της έρευνας των τελευταίων ημερών δείχνει, όπως λένε πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης, ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου βρίσκεται κοντά στο τέλος. Μετά τη συγκέντρωση όλων των αποδεικτικών στοιχείων ο Αχ. Ζήσης θα συντάξει το πόρισμά του και θα το παραδώσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο για τις επόμενες κινήσεις.

Απαντήσεις

Χθες εξάλλου, την ανώτατη εισαγγελέα επισκέφθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο.

«Δηλώνουμε την έντονη ανησυχία και αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί 25 μήνες μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις για ένα μείζον δημοκρατικό και συνταγματικό ζήτημα, για την παρακολούθηση του μισού Υπουργικού Συμβουλίου, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, εισαγγελέων, πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να ζητεί απαντήσεις, επιτάχυνση της έρευνας και απόδοση των ευθυνών για ένα μείζον ζήτημα παραβίασης του κράτους δικαίου που έχει εκθέσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνδέεται με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και τη διαφάνεια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συνοδευμένος από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Αλέξανδρο Αυλωνίτη και τον συντονιστή των Κοινοβουλευτικών Τομέων ΕΠΕΚΕ Γιάννη Σαρακιώτη, σημειώνοντας ότι «η απόδοση ευθυνών θα δώσει και ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο».

Πηγή: Έντυπη Έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»