Όλα ξεκίνησαν με την αιχμηρή ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Υπαινιγμό που προκάλεσε τεκτονικές δονήσεις στο κόμμα του, με τον στενό συνεργάτη του Ευάγγελο Αποστολάκη να επιβεβαιώνει δηλώνοντας στα «Παραπολιτικά»: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές».

Μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί μηδέ του ξαφνικού θανάτου της «Αυγής» και τις παραιτήσεις των «πασοκογενών» Τεμπονέρα – Κοτσακά – Τσιόκα από τα κομματικά όργανα, η συζήτηση με τον κ. Αποστολάκη είχε ειδικό ενδιαφέρον.

Χαλαρός με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και άνετος γενικώς στις συζητήσεις του με τις δημοσιογράφους, αν και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο εξ απορρήτων του κ. Κασσελάκη «στρογγύλεψε» τις επίμαχες δηλώσεις: «Είπα τίποτα ψέματα; Εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει, αλλά δεν υπάρχουν κόμματα, στην Ελλάδα που κάποιος να τα ενισχύει;», είπε. Για τον ίδιο άλλωστε «ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά». «Αφού δε χρωστάει, δεν κάνει, δεν υπάρχει θέμα. Απλά γενικά σαν λογική, εκτιμά κανείς ότι όλα τα κόμματα ενισχύονται».

Ο κ. Αποστολάκης επιχείρησε να βγάλει από το «κάδρο» το κόμμα του λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ ok, δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα, και δεν γίνονται καμπάνιες για να ενισχυθούν τα κόμματα ή τουλάχιστον αν γίνεται, θα έπρεπε να γίνεται με θεσμοθετημένο τρόπο, να μπορεί να κάνει κάποιος χορηγία με διαδικασία που να φαίνεται αυτός που τα δίνει και αυτός που τα παίρνει».

Δεν «βλέπει» κόντρα μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα

Πάντως «θέμα Τσίπρα», δεν υφίσταται για τον ίδιο και ας ερμηνεύθηκε η ανάρτηση Κασσελάκη ως «μπηχτή» κατά του προκατόχου του: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πει κάτι για τον Τσίπρα τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα», σχολίασε ο ναύαρχος ε.α. «Η φράση “ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ” ενόχλησε…», του επισήμαναν οι δημοσιογράφοι. «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ πάει στο τώρα που είμαι εγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η εξήγησή του.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν βλέπει «να υπάρχει κόντρα ή διάθεση κόντρας μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα –κατ’ αρχήν δεν συμφέρει κανέναν, ούτε τον έναν ούτε τον άλλον…». Αλλά και για την «Αυγή» ο κ. Αποστολάκης εμφανίστηκε το ίδιο αφοπλιστικά πραγματιστής: «Δεν έβγαινε, ένα ευρώ πουλιέται, εφτά στοιχίζει. Και δεν την παίρνει και κανείς. Όλοι αυτοί που γκρινιάζουν, κανείς δεν πάει να την πάρει.. Πως θα σταθεί, με θαύμα; Αφού δεν βγαίνει, τι θα κάνουμε;».

Όσον αφορά τις παραιτήσεις αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «δεν είναι ευχάριστα αυτά, το να φεύγουν άνθρωποι δεν είναι καλό, και ούτε πρέπει να το επιδιώκει κανείς, αλλά από την άλλη μεριά, όταν δεν συμφωνεί όταν χαρακτηρίζει κάποιες κινήσεις λάθος, όταν ξέρω εγώ δεν τον εμπνέει δεν τον εκφράζει αυτό που είναι…».

«Εγώ δεν είμαι της άποψης ούτε να τους διώχνεις, ούτε να τους διαγράφεις αλλά πρέπει να υπάρχει μια παράλληλη φιλοσοφία, ή είμαστε σε μια γραμμή που αποφασίζουμε ή ο καθένας λέει και κάνει τα δικά του». Είναι όμως και κατά των αποχωρήσεων: «Είναι θέμα βίτσιου δηλαδή, δεν πήραμε αυτό που θέλουμε, ας το τινάξουμε στον αέρα να βάλουμε βόμβα; Ε, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έγιναν οι διαδικασίες, βγήκε πρόεδρος, τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα…».