Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τα οικονομικά του κόμματος και τις αναφορές περί «μαύρου χρήματος» μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής η Βούλα Κεχαγιά, η οποία σχολίασε επίσης τις αντιδράσει για το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Αυγή».

«Ήταν αναπόφευκτη απόφαση να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής», καθώς «τα οικονομικά του κόμματος είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διευκρίνισε πως «η Αυγή ως τίτλος παραμένει, θα κυκλοφορεί κανονικά το κυριακάτικο φύλλο, αναστελλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου για λόγους περιορισμού των δαπανών».

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξουν περικοπές και στο κόμμα, στο προσωπικό ή σε συνεργάτες, η Βούλα Κεχαγιά απάντησε: «Έχω την αίσθηση ότι δεν θα υπάρξουν απομακρύνσεις ή λύσεις συμβάσεων, αυτό που ξέρω είναι ότι απαιτείται εξυγίανση και ένας οικονομικός εξορθολογισμός, δηλαδή περιορισμός δαπανών ή αναζήτηση πόρων για να μπορέσει και το κόμμα και ο πολιτικός φορέας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα κομματικά μέσα που τον πλαισιώνουν, να έχουν την κατάλληλη λειτουργία και να είναι βιώσιμα».

«Σεβαστή η απόφαση Τεμπονέρα, Κοτσακά, Τσιόκα»

Σχετικά με την παραίτηση των Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κεχαγιά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο των όσων λένε στο sκείμενό τους τα τρία στελέχη.

«Εγώ, ως εκπρόσωπος Τύπου, αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλουν να έχουν οργανωτική ανάμειξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνω ότι παραμένουν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και έχω να σχολιάσω ότι είναι μια σεβαστή απόφαση», σημείωσε.

Όσο για τη νέα ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και την αναφορά του σε «μαύρα χρήματα», η ίδια εξήγησε πως, στην ουσία, ο κ. Κασσελάκης εννοεί πως «ο δικός μου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε ο ΣΥΡΙΖΑ που με εκφράζει, στα μάτια τα δικά μου και στη δική μου θεώρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ο δικός μου, θέλω να είναι ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει οικονομικές εξαρτήσεις και δεν θα στηρίζεται σε μαύρα».

«Ποτέ δεν είπαμε ότι υπήρχαν μαύρα στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν έχουμε πει ποτέ ότι υπήρχαν μαύρα στον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε μάλιστα και υποστήριξε πως «αυτή η συζήτηση διεξάγεται παραπλεύρως και από διάφορα συστήματα».

«Εμείς λέμε ότι επειδή δεν θέλουμε να έχουμε εξαρτήσεις από μαύρα, για αυτό έκανε την περιγραφή στον δικό του αξιακό ΣΥΡΙΖΑ» ο Στέφανος Κασσελάκης, εξήγησε η Βούλα Κεχαγιά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει, επίσης, το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. «Εγώ το μόνο που περιορίζομαι να πω, με όλο το σεβασμό, είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει πει ότι επιθυμεί ή προτίθεται να διεκδικήσει κάποιον τέτοιο ρόλο. Απλώς ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Κασσελάκης», όπως είπε.

Τέλος, δήλωσε πως θα υπάρξει συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα έχουμε Κεντρική Επιτροπή αυτό το Σαββατοκύριακο», ενώ εκτίμησε ότι «αρχές Ιουλίου θα υπάρξει σύγκληση του κεντρικού οργάνου».