Το σπίτι μας δεν είναι μόνο ο προσωπικός μας χώρος, το καταφύγιο ή το ησυχαστήριο όπου επιστρέφουμε έπειτα από μία απαιτητική ημέρα στους δρόμους της πόλης. Κυρίως, είναι μία σημαντική σταθερά, η οποία μας εξασφαλίζει ισορροπία αλλά και μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ένας χώρος που μας προσφέρει καθημερινά ασφάλεια, ευημερία, ηρεμία, την ελευθερία να μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Ακριβώς για αυτό, η ασφάλεια του σπιτιού μας, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε, ειδικότερα όταν το μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, πού θα βρούμε μία αξιόπιστη ασφάλεια κατοικίας, η οποία θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις ιδιαιτερότητες του ακινήτου μας, αλλά δεν θα υπερβαίνει και το budget που επιθυμούμε να διαθέσουμε; Πού θα βρούμε ένα πρόγραμμα ασφάλισης σπιτιού, το οποίο θα μας εμπνέει εμπιστοσύνη; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά η Εθνική Τράπεζα διαθέτοντας το ευέλικτο ασφαλιστικό πρόγραμμα Full Προστασία Κατοικίας της Εθνικής Ασφαλιστικής, το οποίο αποτελεί μία υπεύθυνη, ολοκληρωμένη λύση ασφάλισης κατοικίας για το πιο πολύτιμο υλικό αγαθό μας.

Όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε πριν εξασφαλίσουμε μία πλήρη προστασία για το ακίνητό μας

Το πρόγραμμα Full Προστασία Κατοικίας μας προσφέρει ένα μεγάλο εύρος παροχών και ασφαλιστικών καλύψεων, οι οποίες διαμορφώνονται σε ένα πακέτο, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες μας. Σε κάθε περίπτωση, μας προσφέρει κάλυψη του ακινήτου ή και του περιεχομένου του, χωρίς να ζημιωνόμαστε οικονομικά λόγω παλαιότητας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως για ένα κτήριο καλύπτεται το κόστος μίας εξ ολοκλήρου ανακατασκευής ενός πανομοιότυπου και του ίδιου είδους, χρήσης και κατασκευής κτηρίου στο ίδιο ακριβώς οικόπεδο, ενώ για ένα αντικείμενο καλύπτεται το κόστος αντικατάστασής του με καινούργιο αντικείμενο του ίδιου ή παρεμφερούς τύπου.

Όσον αφορά στις παροχές και τις καλύψεις, έχουμε και εδώ τη δυνατότητα να επιλέξουμε το πακέτο ασφάλισης που μας εξυπηρετεί καλύτερα. Με λίγα λόγια, μπορούμε να επιλέξουμε πακέτο ασφάλισης με ή χωρίς κάλυψη για σεισμό, έχουμε τη δυνατότητα επιλογής πακέτου ασφάλισης με ή χωρίς απαλλαγές της κύριας (μόνιμης) κατοικίας, τη δυνατότητα ασφάλισης και της εξοχικής (δευτερεύουσας) στο πακέτο με απαλλαγές, τη δυνατότητα ασφάλισης είτε της κατοικίας, είτε του περιεχομένου της ή και των δύο. Επίσης, μπορούμε να επεκτείνουμε το πακέτο ασφάλισης με επιπλέον καλύψεις από κινδύνους όπως καιρικά φαινόμενα, φωτιά, πυρκαγιά από δάσος, πτώση κεραυνού, διάρρηξη, απώλεια αντικειμένων λόγω κλοπής, τρομοκρατικές-κακόβουλες ενέργειες, διαρροή ή θραύση ή υπερχείλιση σωληνώσεων κλπ.

Πέρα από τις παροχές που αναφέραμε παραπάνω, το πρόγραμμα Full Προστασία Κατοικίας μας παρέχει άμεση αποζημίωση σε περίπτωση ανάγκης, ενώ περιλαμβάνει υπηρεσία δωρεάν επείγουσας τεχνικής βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο, εφτά ημέρες την εβδομάδα. Κάπως έτσι, θα έχουμε πάντα άμεση τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση κάποιου επείγοντος περιστατικού που απαιτεί άμεση επισκευή, όπως μία βλάβη στα υδραυλικά ή στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή ένα πρόβλημα στην κλειδαριά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως με κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο επωφελούμαστε διπλά με έκπτωση από την Εθνική Ασφαλιστική 15% στα μικτά ασφάλιστρα του πρώτου έτους, αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 10% υπό τις προϋποθέσεις του νόμου 5045/2023. Επίσης, αν το ακίνητό μας διαθέτει συναγερμό και πόρτα ασφαλείας έχουμε έκπτωση 3,5% στα ασφάλιστρα, ενώ αν ο συναγερμός είναι συνδεδεμένος με εταιρεία security, η έκπτωση διαμορφώνεται στο 5%. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλιση κατοικίας ξεκινά από 13,46* ευρώ  το μήνα με την κάλυψη σεισμού, ενώ το κόστος του ασφαλίστρου διαμορφώνεται βάσει του πακέτου (με ή χωρίς απαλλαγές), των καλύψεων (με ή χωρίς σεισμό) που θα επιλέξουμε και η διάρκεια του ασφαλιστηρίου είναι ετήσια με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για όσο διάστημα εμείς επιθυμούμε.

Για να αποκτήσουμε, λοιπόν, μία ασφάλεια κατοικίας που θα μας κάνει να νιώθουμε σίγουροι και ασφαλείς κάθε στιγμή, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να επισκεφθούμε ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί, τα κατάλληλα πιστοποιημένα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση στελέχη της θα μας ενημερώσουν με υπευθυνότητα και συνέπεια για τα χαρακτηριστικά, τις καλύψεις, τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος Full Προστασία Κατοικίας, παρέχοντάς μας πλήρη προσυμβατική πληροφόρηση, ώστε να επιλέξουμε το πακέτο ασφάλισης που ταιριάζει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας.

* Αφορά πακέτο οικοδομής διαμερίσματος 80 τ.μ. με απαλλαγές και έκπτωση 5% λόγω πόρτας ασφαλείας, συναγερμού και σύνδεσης με κέντρο λήψης σημάτων.

Πληροφορίες για το ασφαλιστικό πρόγραμμα Full Προστασία Κατοικίας θα βρείτε στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και στο nbg.gr.

Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Οι εκπτώσεις παρέχονται από την Εθνική Ασφαλιστική. Το ασφαλιστικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική και διανέμεται από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10559 Αθήνα, Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 237901000, Α.Μ.Ε.Ε.Α.:311481, www.nbg.gr, Αριθμός Ειδικού Μητρώου του Ε.Ε.Α.:1028 (insuranceregistry.uhc.gr).

Η διάθεση των ασφαλιστικών προγραμμάτων διενεργείται μόνο από Στελέχη της Τράπεζας που είναι πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

[Reference: www.nbg.gr/el/idiwtes/asfalistika-programmata/asfaleia-katoikias/full-prostasia-katoikias]