Εύκολη συνταγή για σαλάτα μιρμιζέλι από την Κάλυμνο
Η κυρία Μαρία Καραφύλλη, με τον αέρα της Καλύμνου που αποπνέει, μοιράζεται αποκλειστικά μαζί μας την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για μιρμιζέλι. Γνήσιο παραδοσιακό πιάτο που αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες που διανύουμε.
Η κυρία Μαρία Καραφύλλη, με τον αέρα της Καλύμνου που αποπνέει, μοιράζεται αποκλειστικά μαζί μας την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για μιρμιζέλι. Γνήσιο παραδοσιακό πιάτο που αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες που διανύουμε.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
10λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 6 μερίδες
- 4 μέτριες ντομάτες
- 2 μικρά αγγούρια
- 2 μελιτζάνες
- 6-8 ελιές
- 6-8 φιλέτα παστό κολιό ή σαρδέλα
- 200 γρ. κοπανιστή
- 2 κρίθινα παξιμάδια
- Επ. ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τη μελιτζάνα και την τηγανίζουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
Σπάμε σε ένα μπολ τα παξιμάδια και, αν θέλουμε, τα βρέχουμε με λίγο νερό. Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες, και τα αγγούρια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τους κύβους της μελιτζάνας, τα φιλέτα ψαριού και τις ελιές.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και γαρνίρουμε με την κοπανιστή.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε την υπέροχη αυτή παραδοσιακή σαλάτα.
Μικρά Μυστικά
Στην περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, υπάρχει πάντα και η επιλογή να ψήσετε τη μελιτζάνα για λίγο στο φούρνο ραντισμένη με ελαιόλαδο.