Χαοτικές σκηνές επικρατούν στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπου διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων εναντίον των σχεδιαζόμενων φορολογικών αυξήσεων κατέληξε σε άγρια σύγκρουση με τις Αρχές.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν, σε μικρό αριθμό, να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, ενώ οι αστυνομικές αρχές άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό διαδηλωτών.

Εκατοντάδες βουλευτές δεν μπορούν να βγουν από το κοινοβούλιο, καθώς η αστυνομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους εξαγριωμένους διαδηλωτές. Ένας δημοσιογράφος της τοπικής τηλεόρασης λέει ότι οι περισσότεροι βουλευτές έχουν φυγαδευτεί σε ένα υπόγειο.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των σχεδιαζόμενων φορολογικών αυξήσεων.

Οι οργανωτές της διαμαρτυρίας είχαν κάνει έκκληση για διαδηλώσεις και γενική απεργία κατά της φορολογικής νομοθεσίας, μετατρέποντας μια κινητοποίηση κυρίως της νεολαίας στο Ιντερνετ σε μείζονα πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές ζητούν, επίσης, την παραίτηση του προέδρου Ουίλιαμ Ρούτο.

Ο Ρούτο κέρδισε τις εκλογές πριν από σχεδόν δύο χρόνια με πρόγραμμα υπέρ των φτωχών εργαζομένων της Κένυας, όμως αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει, από τη μια πλευρά, αιτήματα δανειστών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για δημοσιονομικές περικοπές εκ μέρους της κυβέρνησης και, από την άλλη, έναν πληθυσμό ο οποίος υποφέρει από το αυξανόμενο κόστος ζωής.