Στη 2η θέση του 4ου ομίλου του EURO 2024 τερμάτισε η Γαλλία, αφού έμεινε στο 1-1 με την Πολωνία, η οποία αποκλείστηκε.

Στην κορυφή καμαρώνει η Αυστρία, ενώ η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πήγε σε δύσβατα μονοπάτια, καθώς μπήκε σε ταμπλό που υπάρχουν η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Οι «μπλε» είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα και στο 11′, έπειτα από γύρισμα του Ντεμπελέ, ο Εμπαπέ δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, προτού ο Ερναντέζ σουτάρει και ο Σκορούπσκι αποκρούσει.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ντεμπελέ επιχείρησε ένα κοντινό σουτ και ο Σκορούπσκι δήλωσε ξανά παρών.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Πολωνία χάθηκε στο 34′, όταν από γύρισμα του Σιμάνσκι, ο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Πρόσωπο των τελευταίων λεπτών του α’ ημιχρόνου ήταν ο Εμπαπέ, αφού στο 42′ και στο 45′ νικήθηκε σε ισάριθμες προσπάθειες από τον Σκορούπσκι.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ μπήκαν πιο δυναμικά στο β’ μέρος και στο 55′ ο Ντεμπελέ κέρδισε πέναλτι από τον Κίβιορ.

Ενα λεπτό αργότερα ο Εμπαπέ νίκησε -επιτέλους- τον Σκορούπσκι και σημείωσε το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με το ίδιο νόμισμα απάντησε η Πολωνία, μιας και ο Ουπαμεκανό βρήκε αντικανονικά τον Σφιντέρσκι εντός περιοχής κι έπειτα από χρήση VAR καταλογίστηκε πέναλτι.

Ο Λεβαντόφσκι νικήθηκε αρχικά από τον Μενιάν, ο οποίος όμως δεν πατούσε τη γραμμή. Δόθηκε επανάληψη και στο 79′ ο 35χρονος έφερε το ματς στα ίσα. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με συνέπεια η Γαλλία να καταλάβει τη 2η θέση.