Στόχος του εγχειρήματος, που τελεί υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, είναι η αναζωογόνηση του δημοφιλούς παραλιακού μετώπου και η μετατροπή του σε ένα ακόμα πιο ελκυστικό σημείο για κατοίκους και επισκέπτες.

Τέσσερις πυλώνες δράσης:

  • Καθαριότητα: Απομάκρυνση των παράνομων γκράφιτι σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, με την υποστήριξη της εταιρείας Kärcher.
  • Αναβάθμιση: Επισκευή και συντήρηση των παγκακίων από τον Λευκό Πύργο έως τον Κήπο των Γλυπτών, χορηγία της Ν. ΓΛΕΟΥΔΗΣ ΚΑΒΕΞ Α.Ε.
  • Τέχνη: Διοργάνωση πρωτοποριακού διαγωνισμού Street Art, με υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης που θα ανανεώνονται ετησίως. Η FRIGO STAHL A.E. θα στηρίξει την πρωτοβουλία, ενώ 10 μεγάλα πάνελ θα τοποθετηθούν για να φιλοξενήσουν τις δημιουργίες των street artists.
  • Αισθητική: Μετατροπή του αντλιοστασίου της Νέας Παραλίας σε έργο τέχνης, με την επιμέλεια του διακεκριμένου street artist Apset.

Συνεργασία για μια «πιο καθαρή, πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο φιλική Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Αγγελούδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας, τονίζοντας τη σημασία της κινητοποίησης όλων των δημιουργικών δυνάμεων και των ενεργών πολιτών για την αναβάθμιση της πόλης. «Μόνο μέσα από συμπράξεις και συνεργασίες θα πετύχουμε μια πιο όμορφη και λειτουργική Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Ανδρεάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του σχεδίου, υπογράμμισε την ανάγκη υπέρβασης της αδράνειας και της κριτικής προς τους τοπικούς άρχοντες. «Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση για την πόλη μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας.

Προσδοκίες για θετική ανταπόκριση:

Οι φορείς που εμπλέκονται στο εγχείρημα εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι οι παρεμβάσεις θα τύχουν θερμής υποδοχής από το κοινό. «Πιστεύουμε ότι η Νέα Παραλία θα μεταμορφωθεί σε ένα ακόμα πιο αγαπημένο στέκι για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες», δήλωσαν από κοινού οι κ. Αγγελούδης και Ανδρεάδης.