Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σχηματίστηκε σε βάρος του 69χρονου δικηγόρου που φέρεται να κακοποίησε 43χρονη, η οποία δούλευε στο γραφείο του.

Η 43χρονη έκανε καταγγελία στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και εξετάστηκε και από ιατροδικαστή, ενώ ο δικηγόρος δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star η γυναίκα έφερε:

  • Εξοίδηση (δημιουργία οιδήματος) στην αριστερή βρεγματική χώρα
  • Εκχύμωση στην αριστερή υπογνάθιο χώρα
  • Μικροεκχύμωση στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού βραχίονα

«Δουλειά 12 – 13 ώρες την ημέρα, μισθός ψίχουλα και υπόσχεση για κατ’ αποκοπήν δουλειές που δεν ήρθαν ποτέ. Όταν τόλμησα να μιλήσω στον άντρα και να διαμαρτυρηθώ, με εξύβρισε χυδαία, με είπε «κ…λα», «δικηγορικό τίποτα» και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο, όλα αυτά έγιναν εν κινήσει με κίνδυνο να σκοτωθούμε στο δρόμο, και έφυγε στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύλληψη», λέει η ασκούμενη δικηγόρος που έκανε την καταγγελία.

Στην περιγραφή που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 43χρονη ανέφερε και τις προσπάθειες που έκανε ο δικηγόρος για να τα βρουν.

«Μετά από δυο μέρες, αυτός με κάλεσε στο τηλέφωνο και ζητώντας μου να τα βρούμε, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούσε να με πείσει να αποσύρω την μήνυση μιας και απ’ ότι έμαθα μετέπειτα είχε και άλλες καταδίκες και η ποινή, αν καταδικαστεί, θα είναι εκτιτέα», λέει το θύμα.

Τι λέει η πλευρά του γνωστού δικηγόρου

Η γυναίκα ενημερώθηκε για τη βοήθεια που θα μπορούσε να της προσφερθεί, ενώ αρνήθηκε να εγκαταστήσει το κουμπί πανικού. Στη διαμάχη επενέβη και η σύζυγος του 69χρονου, μέσω ανακοίνωσης.

Ανακοίνωση συζύγου δικηγόρου:

«Και στην αθλιότητα ακόμη υπάρχουν όρια αξιοπρέπειας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω δεχθεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου, που εσχάτως αναφέρεται ως «ασκούμενη δικηγόρος 43χρονη», η οποία έχει παρουσιαστεί δημοσίως, άλλοτε ως δήθεν συνεργάτης του γραφείου μου, και ιδιωτικώς, ως φερόμενη εφήμερη ερωτική σύντροφος του συζύγου μου… Η εν λόγω εμμονική της συμπεριφορά, η οποία πλέον θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αλλά και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ίσως καταδεικνύει και τα ιδιοτελή κίνητρά της, καθόσον μία κακοποιημένη γυναίκα δεν αντιδρά, κακοποιώντας η ίδια συνάδελφό της».

Η δικογραφία έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.