Μετά τους 40 βαθμούς Κελσίου, που έδειξε ο υδράργυρος τις προηγούμενες μέρες, και την επικράτηση του Hot – Dry – Wind φαίνεται ότι το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με καταιγίδες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει στο X ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και οι άνεμοι θα ενισχυθούν την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στο Αιγαίο.

Ο καιρός την Τρίτη

Η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα στις περισσότερες περιοχές, αλλά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα. Στα νησιά θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στα ορεινά θα είναι παροδικά πιο πυκνή η συννεφιά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, και της Μακεδονίας κυρίως σε δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός ακόμα και στις συγκεκριμένες περιοχές θα είναι αίθριος.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα στους 35-36 βαθμούς , θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 38-39 στα ηπειρωτικά και έως 34-36 στο Αιγαίο, με περισσότερη δροσιά στις Κυκλάδες με 30 βαθμούς και στο Καστελόριζο με 32.

Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο σε μέτριες εντάσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο όμως αναμένεται εκ νέου ενίσχυση του μελτεμιού στα 6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία 38 βαθμούς, στα ανατολικά οι μέγιστες θα είναι λίγο χαμηλότερες με 33 και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά τμήματα έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος το πρωί, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία 34 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 3-5 μποφόρ.