Σχεδόν τρεις μήνες έχουν περάσει από το έμφραγμα που υπέστη ο Δημήτρης Κόκοτας, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να μπορέσει να επανέλθει. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή ωστόσο παραμένει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ο γνωστός τραγουδιστής έχει μπροστά του αρκετό χρόνο και η πορεία του χρειάζεται να πηγαίνει βήμα βήμα. Οι επιπλοκές δεν λείπουν με αποτέλεσμα οι γιατροί που τον παρακολουθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αποφάσεις που παίρνουν.

Σκοπός τους είναι ο Δημήτρης Κόκοτας να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν αποφασιστεί η μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης. Από την αρχή οι γιατροί τόνιζαν ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και μεγάλη υπομονή και επιμονή μέχρι να καταφέρει ο τραγουδιστής να επανέλθει. Χωρίς κανείς να γνωρίζει ακριβώς την πορεία της αποθεραπείας του.

«Τα περιστατικά αυτά είναι βαριά και χρειάζονται χρόνο»

«Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι καθημερινά γίνονται οι απεικονιστικές εξετάσεις, όσον αφορά την πορεία της γνώσης του εγκεφάλου. Οι επιπλοκές δεν έγιναν τώρα, υπήρχαν από την αρχή. Από την αρχή υπήρχαν αυτά τα προβλήματα και γι’ αυτό λέμε ότι θέλει χρόνο, ούτως ώστε σιγά σιγά να μπορούν να αποκατασταθούν. Από την αρχή, η κλινική του εικόνα ήταν αυτή, σιγά σιγά βέβαια βελτιώνεται», εξήγησε η Ματίνα Παγώνη.

Επιπλέον, συμπλήρωσε: «Τα περιστατικά αυτά είναι βαριά και για αυτό σας είπα ότι χρειάζονται χρόνο. Πιστεύω να βοηθήσει ο οργανισμός του και σιγά σιγά να μπορέσει ο άνθρωπος να βελτιωθεί και να πάει σπίτι του».

Τέλος, τόνισε ότι χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για να παρακολουθείται από γιατρούς. «Προς το παρόν, χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο, να παραμείνει στη ΜΑΦ και να παρακολουθείται από την συγκεκριμένη ομάδα των γιατρών. Αυτοί θα αποφασίσουν με την εξέλιξη της κλινικής του κατάστασης, αν αυτό θα διαρκέσει και πόσο μεγάλο διάστημα ακόμα θα πάρει. Πιστεύω ότι θέλει χρόνο, χρειάζεται βοήθεια, δεν μπορεί να πάει αυτή τη στιγμή σε Κέντρο Αποκατάστασης, εάν δεν γίνουν ακόμη κάποια πράγματα από την ιατρική ομάδα που παρακολουθείται», είπε κλείνοντας.