Δεν έχουν τέλος οι εντάσεις μέσα στη φυλακή για τον Απόστολο Λύτρα. Μετά τον καβγά που είχε με τον επιχειρηματία συγκρατούμενό του για το τσιγάρο, ήρθε μια νέα φραστική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 κατά την επιστροφή στο κελί του μετά τον προαυλισμό άκουσε άλλον κρατούμενο να του φωνάζει «οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι σε αυτές τις φυλακές, θα έπρεπε να βρίσκεσαι στην Τρίπολη».

Ο γνωστός ποινικολόγος δεν αντέδρασε και πήγε στο κελί του. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο Απόστολος Λύτρας τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοιμάται.

Αν συνεχιστούν αυτά τα επεισόδια ενδέχεται, οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, νε μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, με τα Γρεβενά και την Τρίπολη να είναι οι επικρατέστερες.

«Ήταν βίαιος και στο παρελθόν»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη η βίαιη συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα λογικά έχει επαναληφθεί στο παρελθόν.

«Το συνηθισμένο είναι ότι η βίαιη συμπεριφορά θα έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και δη σε έναν πολύ ώριμο ενήλικα. Όταν έχουμε ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, σίγουρα έχουν προηγηθεί πολλαπλά επεισόδια στο παρελθόν για να φτάσουμε στο τελευταίο το οποίο θα καταγγελθεί με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και η ποινική διαδικασία» είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» χθες Δευτέρα 24/6.

«Σχετικά με τις σωματικές βλάβες στο παρελθόν, κατά πόσο μπορούν να ανιχνευθούν, υπάρχουν στοιχεία τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Αν οι βλάβες που προκλήθηκαν στο παρελθόν έχουν αφήσει κάποια μόνιμη αλλοίωση, μπορεί να κριθεί η συμβατότητα των βλαβών αυτών με επεισόδιο σωματικής κακοποίησης από κάποιον τρίτο. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με το τελευταίο επεισόδιο και να πούμε ότι υπάρχει μια επαναληψιμότητα» συμπλήρωσε.

«Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα και για τον αριθμό των χτυπημάτων και για τη δύναμη με την οποία επλήγη. Όλα αυτά μπορούν να συσχετιστούν με τον τρόπο και τον χώρο στον οποίο έλαβε χώρα ο ξυλοδαρμός, ούτως ώστε μπορούμε να κάνουμε μία σχετική αναδόμηση του περιστατικού».

Ανησυχεί για την ασφάλειά του

Οι διαρκείς εντάσεις μέσα στη φυλακή έχουν κάνει τον Απόστολο Λύτρα να φοβάται για τη ζωή του.

«Ήταν φυσικό να γίνουν δύο πράγματα. Να ανησυχεί για την ασφάλειά του γι’ αυτό την πρώτη μέρα που μπήκε, μέσω της διευθύντριας των φυλακών, έκανε αίτημα για περισσότερη ασφάλεια», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής. Σταύρος Μπαλάσκας.

«Τον έβαλαν στο καλύτερο κελί, έχει μια θέση που φαίνεται από το κεντρικό αρχιφυλακείο. Οι άλλοι δύο που είναι μαζί του είναι ελεγμένοι, ο ένας είναι για απάτες ο άλλος για ναρκωτικά. Δεν προαυλίζεται και έχει και πρόβλημα με το φαγητό αλλά νομίζω ότι λύθηκε γιατί θα του φέρνει η πρώην σύζυγός του. Όταν μπαίνει ένας άνθρωπος φυλακή είναι μια θεμελιώδης αλλαγή. Την πρώτη βραδιά δεν κοιμήθηκε».

«Αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα είναι να φύγει από το κάδρο. (…) Δεν μπορεί κανείς να μετρήσει τα αυτογκόλ που έχει κάνει» είπε.