Ένα άλλο δεδομένο έθεσε στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με όσα είπαν στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο γνωστός ποινικολόγος είχε αποφασίσει να χωρίσει με τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου από τα Χριστούγεννα.

Δηλαδή, περίπου έξι μήνες πριν από το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της δικηγόρου«Ήταν οι γιορτές των Χριστουγέννων όταν ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου τα βρήκαν, τα είπαν, χώρισαν και τότε αποφάσισαν, έξι μήνες πριν να χωρίσουν, παρά το γεγονός ότι έμεναν μαζί στο ίδιο σπίτι», ανέφερε ο Τάσος Τεργιάκης.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι οι δυο τους «είχαν κανονίσει όλα τα οικονομικά. Δηλαδή λογαριασμοί, χρήματα, περιουσίες. Είχαν συζητήσει πώς θα διαχωριστεί η κοινή τους περιουσία».

«Είχε αρχίσει να δουλεύει μόνη της»

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ επεσήμανε πως η Σοφία Πολυζωγοπούλου το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να αναλαμβάνει τις δικές της υποθέσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε αλλάξει τα στοιχεία της στο Facebook.

«Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε αρχίσει να αναλαμβάνει δικές της υποθέσεις, όσο ήταν μέσα στο νομικό γραφείο του κ. Λύτρα και μαζί του διαχειριζόταν κι άλλες υποθέσεις», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που έκανε.

Στη συνέχεια ολοκληρώνοντας είπε: «Όλα αυτά μέχρι πριν από δέκα μέρες. Πριν από την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο αυτοκίνητο από τον κ. Λύτρα. Οι πληροφορίες που έχω από το περιβάλλον της κυρίας Πολυζωγοπούλου είναι ότι είχε τελειώσει αυτή η σχέση και όδευαν προς τη λύση».

Τα επεισόδια στη φυλακή και η καθημερινότητα στις φυλακές

Την ίδια ώρα ο Απόστολος Λύτρας τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοιμάται. Προσπαθεί έτσι με αυτό τον τρόπο να περάσει το χρόνο του στη φυλακή.

Μετά τον καβγά που είχε με τον επιχειρηματία συγκρατούμενό του για το τσιγάρο, ήρθε μια νέα φραστική επίθεση. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 κατά την επιστροφή στο κελί του μετά τον προαυλισμό άκουσε άλλον κρατούμενο να του φωνάζει «οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι σε αυτές τις φυλακές, θα έπρεπε να βρίσκεσαι στην Τρίπολη».

Οι διαρκείς εντάσεις μέσα στη φυλακή έχουν κάνει τον Απόστολο Λύτρα να φοβάται για τη ζωή του. Μάλιστα, ενδέχεται, οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, με τα Γρεβενά και την Τρίπολη να είναι οι επικρατέστερες.

Την ίδια ώρα ο Απόστολος Λύτρας μελετά το αίτημα αποφυλάκισης που θα καταθέσει, μέσα από το κελί που κρατείται στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.