Τη ζωή ενός άνδρα στοίχισε η φωτιά σε εργοτάξιο πίσσας στο Αγρίνιο, το πρωί της Τρίτης 25/6, που ξέσπασε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το χρονικό

Ήταν 8 το πρωί όταν ο εργαζόμενος θέλησε να θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα που επεξεργάζεται την πίσσα, όταν συνέβη η τρομακτική έκρηξη. Ο άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο χώρο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος φαίνεται ότι προσπάθησε να βάλει μπρος τη μηχανή με πίσσα για ασφαλτοστρώσεις, με το μηχάνημα να εκρήγνυται στα χέρια του.

«Δεν πρόλαβε ο συνάδελφος να βγει από το κοντέινερ και κάηκε δυστυχώς ζωντανός», ανέφερε ο Γιώργος Ντουντουμής, πρόεδρος του εργατικού κέντρου Αγρινίου.

Το βίντεο ντοκουμέντο, λίγα δευτερόλεπτα μετά από τη σοκαριστική έκρηξη, αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής. Ακούγονται οι διαδοχικές εκρήξεις που ακολούθησαν από τα εύφλεκτα υλικά στον χώρο.

Η μοίρα έπαιξε τραγικό παιχνίδι αφού ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού κι έχασε τη σύζυγό του ένα χρόνο πριν από ασθένεια.

Ανύπαρκτα τα μέτρα ασφαλείας

Πάνω από 15 πυροσβέστες έφτασαν στο εργοτάξιο με τον κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά στο δάσος να είναι μεγάλος. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν υπήρχαν και δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Σε αυτό το εργοτάξιο που έχει αυτήν την παραγωγή πίσσας δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος για να παρθούν αυτά τα μέτρα», ανέφερε ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, πρόεδρος του σωματείου ένωσης οικοδόμων.

Ο χειριστής του μηχανήματος δεν είχε τον χρόνο να αντιδράσει. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου, με τους συναδέλφους του να τρέχουν να σωθούν από τις διαδοχικές εκρήξεις.

Κλιμάκιο της αστυνομίας ερευνά τα αίτια της τραγωδίας με τους εργαζόμενους που ήταν στο σημείο να δίνουν καταθέσεις και την εταιρία να καλείται να δώσει εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν.