Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σε σχέση με τις εσωκομματικές κάλπες στο ΠαΣοΚ.

Όλα ξεκίνησαν όταν νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων με επιστολή του προς τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠαΣοΚ, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ζήτησε οι εσωκομματικές εκλογές να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος 10 Νοεμβρίου.

«Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠαΣοΚ στις 3 Σεπτέμβρη. Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠαΣοΚ. Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021» ανέφερε στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο κύριος Δούκας.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Άμεση ήταν η απάντηση του ΠαΣοΚ, καθώς κύκλοι του κόμματος σχολίασαν δεικτικά πως η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος και πρότειναν στον κ. Δούκα να συμμετάσχει «στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠαΣοΚ που θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη».

«Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠαΣοΚ μέσω του email τρίτου προσώπου» πρόσθεσε η Χαριλάου Τρικούπη.

Από την ανακοίνωση δεν έλειψε μάλιστα και το ειρωνικό σχόλιο σε σχέση με την προτεινόμενη από τον κύριο Δούκα ημερομηνία των εκλογών και τον προγραμματισμένο για τότε Μαραθώνιο στην πρωτεούσα: «Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Το σχόλιο Δούκα για τον Μαραθώνιο

Το τελευταίο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη δεν έμεινε αναπάντητο από το επιτελείο του Δημάρχου Αθηναίων, που επανήλθε στο θέμα τονίζοντας: «Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος».