Υγιεινό παγωτό ξυλάκι χωρίς ζάχαρη και μόνο με 3 υλικά

Για τις μέρες του καύσωνα και τη στιγμή που το γλυκό μετά το φαγητό είναι μονόδρομος, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Εύκολη, υγιεινή και με ελάχιστα υλικά θα σας κάνει να θέλετε παγωτό κάθε μέρα και χωρίς να νιώθετε καμία ενοχή για την απόλαυσή σας.

Υγιεινό παγωτό ξυλάκι χωρίς ζάχαρη και μόνο με 3 υλικά

Για τις μέρες του καύσωνα και τη στιγμή που το γλυκό μετά το φαγητό είναι μονόδρομος, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Εύκολη, υγιεινή και με ελάχιστα υλικά θα σας κάνει να θέλετε παγωτό κάθε μέρα και χωρίς να νιώθετε καμία ενοχή για την απόλαυσή σας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6 μερίδες

  •  250 γρ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  •  350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  •  1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα μύρτιλα σε ένα τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Τα πιέζουμε με κουτάλα ή πιρούνι ώστε να σπάσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Κρατάμε μερικά φρούτα χωρίς να λιώσουν τελείως, απλά τα σπάμε.

  2. Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις τα φρούτα πάρουν έντονο χρώμα, βαθύ μοβ, σε 6-7 λεπτά περίπου, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με 1-2 κ.σ. νερό ή γάλα, ώστε να αραιώσει τελείως και να γίνει πιο ρευστό (να πέφτει από το κουτάλι).

  4. Προσθέτουμε τα κρύα πλέον μύρτιλα στο αραιό γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε να γίνουν δίχρωμα τα παγωτά, δεν τα ανακατεύουμε πολύ, ίσα να σχηματιστούν μοβ νερά μέσα στο άσπρο γιαούρτι. Αν τα ανακατέψουμε περισσότερο, θα γίνουν τελείως μοβ.

  5. Σε αυτήν τη φάση, δοκιμάζουμε το μείγμα για να δούμε αν μας καλύπτει η γλύκα του ή θέλουμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ακόμα. Το μοιράζουμε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι και αφήνουμε τα παγωτά στην κατάψυξη για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθούν τελείως.

  6. Μόλις ξεφορμάρουμε τα παγωτά από τις θήκες τους, τα απολαμβάνουμε δροσερά και φρουτένια χωρίς ζάχαρη και τύψεις.

Μικρά Μυστικά

Για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε πιο εύκολα το παγωτό σας μπορείτε απλώς να βουτήξετε για λίγο τις θήκες σε ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσουν.

myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις