Ο Σίφτι Σέλσοκ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Crazy Town», πέθανε σε ηλικία 49 ετών. Το 2000 το συγκρότημα κυκλοφόρησε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 00s, το «Butterfly».

Ο Σίφτι Σέλσοκ, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Σεθ Μπίνζερ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του Λος Άντζελες.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του, όμως ο Σίφτι Σέλσοκ διένυε μια μακρά -και άγρια- περίοδο εθισμού στα ναρκωτικά.

Το 2012, μετά από υπερβολική δόση, ήταν σε κώμα για εβδομάδες. Οι συγγενείς και οι φίλοι του τότε είχαν προσπαθήσει να κρατήσουν κρυφή την κατάσταση της υγείας του.

Ο Σίφτι Σέλσοκ είχε μιλήσει ανοιχτά και δημόσια για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και είχε προσπαθήσει πολλές φορές να απεξαρτηθεί. Είχε συμμετάσχει στα σόου «Celebrity Rehab» και «Sober House«.

Ο Σίφτι Σέλσοκ συνάντησε τον Μπρετ Μαζούρ το 1992 και άρχισαν να συνεργάζονται με το όνομα «The Brimstone Sluggers». Μέχρι τις αρχές του 1999, σχημάτισαν το συγκρότημα «Crazy Town».

Το 2000, οι «Crazy Town» υπέγραψαν συμβόλαιο για περιοδεία με το Ozzfest- ωστόσο, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν μετά από μόλις δύο εβδομάδες, όταν ο Σίφτι Σέλσοκ συνελήφθη αφού πέταξε μια καρέκλα από ένα παράθυρο ενώ ήταν μεθυσμένος.

Το single του συγκροτήματος, «Butterfly», ανέβηκε στην κορυφή του Billboard Hot 100 και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, η Δανία και η Νορβηγία. Η επιτυχία του single ώθησε τις πωλήσεις του ντεμπούτο άλμπουμ τους, The Gift of Game, να ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο.

Το επόμενο άλμπουμ τους το 2002, «Darkhorse», ήταν εμπορική αποτυχία και το συγκρότημα διαλύθηκε λίγο μετά την κυκλοφορία του.

Οι «Crazy Town» ανακοίνωσαν την επανασύνδεσή τους το 2007 και εμφανίστηκαν ζωντανά για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, τον Αύγουστο του 2009. Το 2015 κυκλοφόρησαν το τρίτο (και τελευταίο) άλμπουμ τους, «The Brimstone Sluggers».